Pood
0

Kasside Turvakodu

NÖBININA – 23.09.2023

Sugu: Female
Vanus: Over 1 year old
Asukoht: At the shelter
JÄÄ HÜVASTI, KALLIS NÖBININA…
4 aastat tagasi me ei osanud arvata, et me neid ridu kirjutama peame. Me ei osanud arvata, et Sinust saab kass, kes saab tiitli “kõige kauem kassitoas kodu oodanud kiisu”. Me ei osanud arvata, et me ei saa mitte kunagi Sind päris oma koju saata. Me ei osanud oodata, et Sa ei kohtu mitte kunagi oma südamesõpradega…
4 aastat tagasi maikuus saabusid Sa meie hoole alla Viimsi lähedalt. Käisid ühe tädi hoovi peal lindpriina süüa noolimas, kuid tädi oli surnud ning meile anti Sinust ja Su kaaslastest teada.
4 aastat ootasid Sa meie juures päriskodu. Olid ühtaegu märkamatu, sest oma arglikkuse tõttu kodupakkujatele Sa silma ei jäänud, kuid teisest küljest olid nii ligitõmbav, sest meid, vabatahtlikke, Sa oma tahumatu olekuga eemale ajada ei suutnud. Meie nägime Su sisse – Su soovi olla hoitud ja armastatud.
Mõni aeg tagasi märkasime, et Sa pole endine. Kiirustasime loomakliinikusse, kust tulid karmid diagnoosid – südamepuudulikkus ja neerukasvaja.
Lõpp tuli kiiresti… Liiga kiiresti.
Sa ei söönud enam, ei tahtnud oma lemmikpesast lahkuda ning Su hingamine oli vaevaline. Täna pidime kutsuma loomaarsti, et Sa saaksid viimaks valust vabaks.
Seal, oma lemmikpesas, vabatahtlike paituste keskel jäid Sa viimsesse unne. Nüüd olid Sa vaba…
Jah, Sa ei läinud kunagi päris oma koju.
Koju selle kõige otsesemas mõttes.
Aga Sa siiski leidsid kodu, kallis Nöbi.
Sa leidsid kodu meie, vabatahtlike, südametes.
Su kodu on meie südametes seal, kus on tingimusteta armastus – isetu, piiritu ja alati olemas.
Aitäh, kallis Nöbi, et saime olla Sulle koduks. Sa tead, et me armastame Sind palavalt. Tingimusteta.
Jää hüvasti, kallis Nöbinina.
Me ei unusta Sind kunagi.

 

______________________________________________________________________________________________________

KAS HARULDANE NÖBININA JÄÄBKI TURVAKODU KASSIKS? 4 PIKKA AASTAT OOTUST…

Ei saa salata, et erinevad kriisid on jätnud jälje ka meie karvapallidele. Koroonakriis, julgeolekukriis, energiakriis… Ei, me ei mõtle siin seda, et nemad oleks rohkem stressis või hirmul. Õnneks nemad ei saa aru sellest, mis maailmas toimub. Peame selle all silmas hoopiski seda, kuidas kassihuviliste hulk on ootamatult viimastel aastatel vähenenud. Jah, me mõistame, et sellises hektilises olukorras on raske võtta pikaajalisi kohustusi nagu seda on kassi võtmine, kuid nii kurb on vaadata meie pikaajalisi koduootajaid, kelle puhul tundub, et ootusele lõppu ei tulegi.

Väikene Nöbinina saabus meie hoole alla juba 4 aastat tagasi kevadel. Ta oli pisike ja hirmul, sest tema jaoks tuttav maailm asus Viimsis ühe vanatädi hoovis. Ta oli terve elu elanud puukuuris, söönud, mis kätte juhtus ja arvanud, et ühe kassi elu ongi selline… Täis raskusi ja katsumusi. Turvakodus on Nöbinina hakanud tundma, et elu on siiski elamist väärt. Kuigi Nöbinina veel oma südant inimestele avanud ei ole, siis me näeme kui väga ta hindab seda, mis on talle seni osaks saanud. Näeme seda tema mõnulevates sirutustes, unistes haigutustes pärast kosutavat suutäit ja vaikselt läbi une sõtkuvates käpakestes, kui ta ennastunustavalt sügavat und magab.

Nöbinina ootus on olnud nii pikk ning vahel tekib meil tunne, et talle ei olegi kodu… Kas see on tõesti võimalik? KÕIGILE turvakodu kassidele on olnud oma päriskodu, kuidas nüüd siis Nöbinina oma inimest ei leia? Me teame, et Nöbinina eelistab magada pesas peidus ja ei käi end huvilistele niimoodi pakkumas nagu mõni paimaias nurrumootor, aga temalgi paisub südames soov olla viimaks kodukass. Kui Nöbinina turvakodus silma ei hakka, siis ehk hakkab siin ja Sa tuled just teda turvakodusse vaatama? Mis Sa arvad, kas Sina tahaksid olla see, kes õnnetule Nöbininale igavese päriskodu kingib?

Nöbininaga leiaksid Sa endale maailma ühe kõige haruldasema kassi. Ah, et miks? Sest Nöbininal on polüdaktüülia. Ah, et mis see on? Tundub nagu mingi haigus? Ei, kaugel sellest! Sedasi nimetatakse hoopis neid haruldasi kasse, kellel on käppadel üks varvas rohkem! No kas sa ei pannud tähele, kui vahva karukäpake Nöbininal pesast välja ulatub! Meie oleme küll võlutud!

Nöbinina ootab kodupakkumisi aadressile info@kassideturvakodu.ee

Nöbinina on steriliseeritud, vaktsineeritud ja kiibitud. Turvakodus ootab uut kodu alates 29.05.2019.