Pood
0

Kasside Turvakodu

JOOSEP – 30.11.2015

Sugu:
Vanus:
Asukoht:

UUES KODUS!

Joosep (hellitavalt Jossu) on ülisõbralik ja armas kastreeritud isane kass. Meie juurde jõudis näljane ja õnnetu Joosep Lasnamäelt. Sealsed inimesed palusid abi, sest kurb oli vaadata, kuidas üks nii sõbralik, inimeste lähedust otsiv kiisu õues külmetab. Joosep üritas hiilida trepikodadesse, et natukenegi sooja saada, aga sealt visati ta alati tagasi õue külma kätte.

Kuna täiskasvanud inimesed teda tavaliselt ignoreerisid või minema ajasid, otsis Joosep laste lähedust. Käis neil järgi ja lunis paisid. Mis saaks olla ühe endise kodukassi jaoks veel kurvem, kui enam mitte ühtegi paid saada ja inimeste lähedust  mitte tunda? Tõenäoliselt on Joosep olnud varem sellises kodus, kus on olnud ka lapsi, sest nendega on ta suur sõber. Joosepi eeliseks on veel see, et lisaks lastele, saab ta ka hästi läbi teiste kassidega.

Praegu on Joosep väga tänulik selle eest, et tal on soe nurgake, kus olla ja kõhu saab ka täis. Ta on leplik. Hinges on Joosepil aga suur kurbus. Ta ju mäletab, mis on päris oma kodu, armastust pakkuv pehme pai, soe süli, kus rahulolevalt nurruda, pereliikmed, keda koju oodata ja kellega koos aega veeta. Ta ei saa aru, miks tal enam seda ei ole? Miks ei tule keegi ja ei vii teda koju? Ta ju käitub hästi, ta ei tee rumalusi, ta ei tee kellelegi liiga, miks siis tema endale uut kodu ei leia? Mõnikord võib leida ta nukralt aknalaual lesimas ja igatsevalt kaugusesse vaatamas. Iga kord kui uks käib ja uus inimene tuleb, loodab ta südamepõksudes, et nüüd ehk ongi tema kord päris oma koju minna. Siiamaani aga ei ole veel tema kord tulnud. Teised kiisu tulevad ja lähevad, tema on jäänud. Nii siis istub ta akna peal, vaatab igatsedes kaugusese ja ootab..

Kontakt: info@kassideturvakodu.ee