Pood
0

Kasside Turvakodu

KATRINA – 26.04.2015

Sugu:
Vanus:
Asukoht:

UUES KODUS!

Katrina on ilus. Ja Katrina on hea. Ja Katrina on ühe silmaga. Kuid ikka ilus. Ja ikka hea –  mis siis, et palju kannatanud ja läbi elanud. Katrina on kuidagi nii õrnake ja hell, veidi justkui eemalehoidev ja end mitte peale suruda tahtev. Istub ikka aknalaual oma turvakohas ja vaatab oma ühe silmaga aknast välja – kuigi ega sealt ei paista talle midagi muud, kui möödakiirustavad autorattad ja samamoodi möödakiirustavate inimeste jalad.

Möödakiirustavaid rattaid ja jalgu on Katrina oma noore elu jooksul ilmselt palju näinud – ju ta on nendega harjunud. Kui temast – väiksest kohevakarvalisest ja sõbralikust tänavale jäetud loomast poleks nii palju kiirustades mööda vuratud või joostud, ehk oleks tal siis silm alles? Ehk poleks ta pidanud siis nii palju kannatama? Ei tea.

Teame vaid seda, et Katrina on leitud Narvast ja leides oli ta ikka üsna kehvas seisus.

Lausa nii kehvas, et Katrina üks silm tuli Tallinnasse arstile jõudes koheselt välja opereerida, sest seda põhimõtteliselt ei olnudki tal enam peas.

Kuid valu läheb meelest. Mingi aeg lähevad valu ja möödakiirustamine, hättajätmine ja hülgamine meelest ning nüüd on Katrina Turvakodus. Ta on terve, tema kasukas on muutunud pehmeks ning kohevaks ning täna, märtsi lõpus, kevade alguses, nägime me vabatahtlikega esimest korda, kuidas see habras ja muidu nii vaikne loom lõpuks ometi mängima hakkas. Silma puudumine ei tee teda kuidagi koledamaks või kehvemaks kassiks. Ta on tõesti imeilus. Ja kui talle käsi sirutada – sinna, kus ta oma aknalaual istub – sirutab ta oma väikse ühesilmalise pea inimese käele vastu. Puudutus on Katrina jaoks nii oluline ning vallandab nurrumise, mis tuleb sügavast hingepõhjast. Ja kõlab juba palju rõõmsamalt ja valjemalt kui tema varasem, saabumis- ja taastumisjärgne vaikne vaevukuuldav tänu-nurr.

Katrina, meie ühesilmaline nurruja, ootab kätt sirutavat inimest endale järele Turvakodu aknal. Ta ootab siin juba alates 03.02.2015-

Katrina on vaktsineeritud, kiibitud ja steriliseeritud ja rohkem infot saab tema kohta kohe, kui  kirjutada aadressile info@kassideturvakodu.ee

Me ootame seda kirja koos Katrinaga.