Pood
0

Kasside Turvakodu

BONNIE – 10.10.2014

Sugu: Female
Vanus: Over 1 year old
Asukoht: At the shelter

UUES KODUS!

“Bonnie on emane kolmevärviline kassipreili. Ta on steriliseeritud, vaktsineeritud, kiibitud ja saanud parasiiditõrje.”

Nii, see oli nüüd selline tavaline, üldine info Viimsi Bonnie kohta. Üldinfost aga jääb sageli napiks ja seepärast lisame siia ka mõned Turvakodu vabatahtlikele teada faktid selle kena väikse kassi kohta.

Kas teadsid, et:

1. Bonnie on pärit Viimsist, kus elas lindprii hoovikassielu ühe eaka vanaonu juures. Jõulude ajal jäid kassid kodutuks ja Bonnie ning tema kaaslased toodi Turvakodusse. Bonnie kaaslased Viimsi-päevilt on näiteks Hellus , Alberto, Albert ja Jakob.

2. Bonnie saabus Turvakodusse koos Jakobiga. Panime nad uue kohaga harjumiseks alguses puuri. Uued, äsjasaabunud kassid lähevad esimeseks paariks päevaks ikka puuri – ainult nii saame olla kindlad, et nad harjuvad, hakkavad sööma ega jää keskkonnavahetusest ja uuest kohast tingituna haigeks. Kui uus kass Turvakodu peale vabalt jalutama lasta, võib ta teiste kassidega kaklema hakata, söömisest loobuda või haigestuda. Puuris on uut kassi algul hea jälgida – kas ta sööb, kas käib liivakastis, ega tal palavikku pole jne.

Bonnie puhul see plaan meil aga ebaõnnestus. Jakob, rõõsa ja rõõmus, passis rahulikult puuris, vaatas sealt teisi kasse ja lasi endale krõbinatel ja konservil hea maitsta. Bonnie aga ei tahtnud üldse puuris olla. Kas ei meeldinud talle Jakob, pakutav konserv või puur üldisemalt, igatahes puuris ta ei püsinud. Ta murdis välja alumiste puurivarbade vahelt (kleenuke nagu ta on) ja pani laia maailma (loe- Turvakodu teiste tubade poole) ajama. Kuidas ta saabumisööl uues, võõraid kasse ja võõraid lõhnu täis kohas oma aega veetis, seda me ei tea. Arvatavasti jäi ta rahule, sest hommikul leidsime ta ühest kassidele mängimiseks toodud krõbisevast kassitunnelist sügavalt magamas. Egas midagi, noppisime ta sealt üles ja toppisime puuri tagasi. Kindlustasime puurivarbad paeltega ja arvasime, et Bonnie enam välja ei pääse.

Mis, nagu selgus, oli meist üsna rumal.

Sest otse loomulikult pääses Bonnie puurist välja juba selsamal õhtul ja järgmisel õhtul ja ülejärgmisel õhtul ja ka üle-ülejärgmisel õhtul. Ta leiutas üha uusi väljapääsemismeetodeid, leidis üha uusi pragusid, üha uusi viise, kuidas riivi kallal lõgistades seda eest ära saada. Üksluise järjekindlusega leidsime hommikuti Bonnie ja Jakobi puurist istumas küll unise ja rõõmsa Jakobi, kuid mitte mingit Bonniet. Bonnie ilmus hommikuti sööma tavaliselt kas mänguasjakastist, köögikapist, pesumasina tagant või paberikorvist – ükskõik kust, ainult mitte oma puurist. Lõpuks loobusime, sest selge oli, et midagi see kass siiski sööb, vastasel juhul ta nii kepsakas ei oleks ja puurist välja ei murraks. Panime väiksele hakkajale ja vabadustarmastavale karvikule nimeks Bonnie ja nüüd otsime talle kodu, kus sellist maalitud silmadega tulesädet oodataks. Igav temaga kohe kindlasti ei hakka – ta ka mängib maru palju :).

Bonnie jõudis Turvakodusse 17.03.2014

Kontakt: info@kassideturvakodu.ee