Pood
0

Kasside Turvakodu

ESMERALDA (NÜÜD ELSA)

Sugu:
Vanus:
Asukoht:

Elsa tervitab uuest kodust!

11.01.2017

Rahulik jõuluaeg on möödas ja uus aasta juba täie hooga alanud. Võtan nüüd lõpuks aega, et kirjutada natuke armsa Esmeralda käpakäigu kohta, sest tõepoolest, möödunud laupäeval (07.01) täitus tal esimene aasta oma uues kodus!

Mäletan veel selgelt seda neljapäeva õhtut, kui läksime ootusärevalt Turvakodusse, et võtta endaga kaasa üks armas kuid tagasihoidlik kassitüdruk ning sõit, mis muutis tema elu ilmselt igaveseks, võis alata. Kui Esmeralda seal tagaistmel segaduses olevalt natuke piuksatas, avasin puuriukse, et teda rahustuseks silitada. Kui ta kohe oma põse kõvasti mu käe vastu surus, siis oli tunda kogu tema usaldust ja tänutunnet eesootava eest. Lõpuks kohale jõudes andsime talle natuke aega kohanemiseks ning tema ülejäänud elu oma kodus koos uue pere ja kahe uue neljajalgse sõbraga võis alata.

Esimestel kuudel oli Esmeralda, keda täna lühendatult ja mugandatult kutsume Elsaks, justkui kuuvarjutus. Ta valis oma turvatsooniks ühe voodialuse madratsi ja selles suunas oli aeg-ajalt ühte musta noolt ka tormamas näha. Peamiselt ööpimeduses käis ta aga ka ülejäänud ümbruskonda uudistamas ja see oli ka aeg, mil kolm neljajalgset omavahel läbi mängu sõprussidemeid soojendasid. Aga mida aeg edasi, seda rohkem oli Elsat näha väljaspool peidupaika, usaldus läheneva käe vastu suurenes ja hirm ootamatu heli või liigutuse suhtes vähenes ning aina vähem tundis ta vajadust peitu põgeneda. Ka oma uute sõpradega sai Elsa aina lähedasemaks.

Nimel ootasid Elsat uues kodus ees väike koerake Freya ja teine nurrumootor Diego. Freya oli uue pereliikme suhtes alguses natuke arglik ja ettevaatlik, Diego aga pigem ükskõikne ja tõrjuv, kuna pidi sooje magamiskohti ja paikäsi kellegi teisega jagama hakkama. Samas kuri polnud omavahel keegi ning aina enam hakati üksteist kordamööda mängima kutsuma ja ka magades suruti seljad ikka tihedamini üksteise vastu. Elsa harjus Turvakodus ilmselt rohkem kasside seltskonnaga, seepärast ei oska ta siiani hästi Freyaga koeramänge mängida ja eelistab mängukaaslaseks pigem Diegot. Samas põrandaküttega soojale vannitoapõrandale mahuvad Elsa ja Freya mõnusasti koos magama. Diego jällegi pole harjunud kasside omavahelise helluse ja lähedusega ning vahel tõlgendab ta Elsa lähenemiskatseid valesti ja siis võib väikeseks madinaks minna. Kuid liiga üksteisele ei tehta ja Diego on aina leplikum, ei kõnnigi alati nina krimpsutades minema, kui Elsa sooja saamiseks või selja-ja kõrvapesu pakkumiseks suure ja pehme kavaleri kõrvale üritab pugeda. Õhtuti mahuvad aga kõik kolmekesi diivaninurgale magama ja ööseks kolitakse koos perenaisega ümber voodisse: koer jalgade juurde, üks kass pea kõrvale ja teine kõhu peale. Niimoodi on kõigil hea ja mõnus magada – vähemalt loomadel 🙂

Ja umbes nii see Elsa igapäeva elu kulgebki – iga päevaga aina rahulolevam ja kindlam, et nüüd on ja jääbki nii. Alatiseks. Lõpuks on ta päris oma kodus ja enam ei pea tuleviku pärast muretsema. Uus pere on hea ja lahke ning uued sõbrad on ka täitsa vahvad 🙂 Usun ja loodan, et ta on rahul ja tänulik.

Ka meie oleme tänulikud, et andsite Esmeraldale uue võimaluse ja oleme tänulikud ka sellele armsale ja südamlikule kassipreilile, et ta jõudis oma kodu ära oodata. Loodetavasti oleme kõik ühisel arvamusel selles osas, et pikk ootus tasus end lõpuks ära 🙂

Esmeralda saadab kõikidele Turvakodu inimestele, kes tema eest varem hoolitsesid, soojad tervitused. Loodetavasti on aasta 2017 Kasside Turvakodu jaoks edukas ja rõõmurohke, et kõik hoole ja koduta jäänud kassikesed leiaksid võimalikult kiiresti oma inimesed ja kodu!

Esmeralda Turvakodus

Vaata ka Esmeralda varasemaid kodu-uudiseid