Pood
0

Kasside Turvakodu

BIRKSU – 02.11.2021

Sugu: Emane
Vanus: Üle 1-aastane
Asukoht: Hoiukodus

JÄÄ HÜVASTI, IMELINE BIRKSU… 💔

Kell jäi seisma,
Otsa sai aeg…

Alles hiljuti rääkisime teile meie kallist Birksust, kes oli pärast omaniku surma 7 kuud turvakodus päriskodu oodanud ning viimaks ometi selle leidnud. Kõik näis hästi – nii Birksu kui meie olime lootusrikkad, täis ootusärevust ja õnnetunnet, et ta saab taas kodutunnet kogeda. Turvakodus suures stressis olnud kassitirtsu silmad särasid taas ning ta nautis kogu südamest oma uute inimeste tähelepanu. Perekond, kes soovis esialgu talle hoiukodu pakkuda, oli just nädal tagasi teinud otsuse kinkida Birksule päriskodu.

Me keegi ei osanud oodata seda, mis täna hommikul lahti hargnema hakkas…

Hommik oli Birksu kodus tavapäraselt helge nagu iga ilus päiksepaisteline hommik. Keegi ei osanud ette näha, milline tragöödia on tulemas. Ühel hetkel hakkas Birksu hingeldama ja ei suutnud leida mugavat asendit. Imeliku käitumise tõttu pöördus pere varajastel hommikutundidel kiirabisse, kus arvati, et sümptomite põhjuseks võivad olla kasvajast põhjustatud valud. Birksu perel soovitati ühendust võtta Birksu raviarstiga teisest kliinikust. Kuigi kell oli varajane ja kliiniku avamiseni veel paarkümmend minutit aega, kihutas pere kiiresti Birksu raviarsti juurde, et kliiniku avanedes kohe abi saada.

Kuid Birksu ei jõudnud abi ära oodata…
Kliiniku ette jõudes Birksu enam ei hinganud…
Väikene Birksu oli läinud kiisuingliks.

Me ei arvanud, et tänasel hingedepäeval jätame hüvasti oma kiisupere ühe hingega.
Liiga ootamatu ja valus on see lahkumine.
Just nüüd, mil Birksul oli taas oma pere ja oma kodu, tingimusteta ja jäägitu armastus, jäi ta kõigest igaveseks ilma. Siiski oleme kogu südamest tänulikud, et Birksu sai teise võimaluse – et kassitirts sai viimastel kuudel nautida kodusoojust ja pidada end oma pere täieõiguslikuks liikmeks. Meie siiras tänu ja kaastunne Birksu uuele perele. Te sõna otseses mõttes kinkisite Birksule uue ja parema elu, sest turvakodu Birksu ja päriskodu Birksu olid kaks erinevat kiisut. Aitäh, et aitasite tal saada taas iseendaks – hellaks, armastust täis ja õrnaks kiisupalliks.

Kallis Birksu, aitäh, et olid.
Aitäh, et andsid meile nii palju õppetunde ja kinnitasid taas, et igas kassis on peidus hell ja õrn kassitirts. Kui palju me annaks, et tänane hommik oleks jäänud olemata või lõppenud teistmoodi, kuid nüüd oled sa seal, kus pole valu ega muret.

Jää hüvasti, kallis Birksu…
Me ei unusta sind iialgi.
💔