Pood
0

Kasside Turvakodu

MAALI – 23.03.2021

Sugu: Emane
Vanus: Üle 1-aastane
Asukoht: Hoiukodus

JÄÄ HÜVASTI, KALLIS MAALIKE…

Oh, Maalike…
Sõnad lõppevad otsa.
Hinge täidab ängistav tühjus ja südame ümber oleks nagu okastraat.
Kuidas alustada seda päeva?
Esimest päeva siin maailmas, kui sind ei ole…
Sinu ilusad kollased silmad puurisid alati meile sügavale hinge.
Hinge ja südamesse, kus on Sinu jaoks igaveseks eriline koht.

Sa olid ühendaja, armas Maalike. Ühendasid meid ja sadu loomasõpru, keda Sinu elutee südamepõhjani puudutas. Sa ühendasid sadu inimesi, kes Sinu eest võitlusesse asusid, kui Sa meid kõige rohkem vajasid…

Sa elasid karmi elu ja olid taaskord üks nendest kassidest, kes maksis inimeste hoolimatuse tõttu ränka hinda. Kui Sind Mustamäelt leiti, olime kindlad, et Sa oled endine kodukass. Nii usaldav ja armastav, Sinu südames polnud kübetki hirmu ega alalhoidlikkust. Sul jagus alati kõigile peamükse, nurrupõrinat ja südamesoojust. Olenemata rasketest aegadest, mida Sa tegelikult oma hinges peitsid, ei näidanud Sa seda kunagi meile välja.

Kuni…

Kuni selle päevani, mil nägime pealt Sinu esimest epilepsiahoogu. Näha pealt midagi nii hirmsat Sulle kalliks saanud karvapalliga, on karm vaatepilt igaühele. Sel päeval saime teada, mis oli tegelik hind, mida Sa tänaval elades olid maksnud… Sinu kehas olnud õhupüssikuulid tekitasid epilepsiahoogusid ning Sa vajasid kiiresti operatsiooni. Kahjuks jäid komplikatsioonid Sind saatma elu lõpuni – Sa ei suutnud oma põit kontrollida ning olenemata igapäevasest pesemisest ja kreemitamisest oli Sinu tagakeha tugevas põletikus. Nii tugevas, et ühel päeval Sa enam ei tahtnud toidukausini minna, ei tahtnud pai noolida ning ei tahtnud istumagi tõusta…

Sa olid väsinud.
Üksainus õhupüssikuul oli algatanud sündmuste jada, mille tõttu tahtsid nüüd minna…

Eile suikusid Sa viimsele unele. Nüüd oled Sa seal, kus ei ole valu ega kurje inimesi, ei ole kividega loopimist ega õhupüssikuulide vihinat. Nüüd oled Sa kiisuingel.

Aitäh, Maali, et alati meie südameid soojusega täitsid, meid hoidsid ja õpetasid. Sa oled alati olnud Kass suure algustähega.

Oma viimased elukuud veetis Maali soojas ja hellas hoiukodus. Tema ei teadnud, et see on hoiukodu – tema nautis kogu talle osaks saavat kodusoojust ning tunnetas oma hoiupere armastust. See hoiukodu oli tema jaoks tema viimane päriskodu. Aitäh teile, armsad hoiupere inimesed, et Maalile armastavat kodu pakkusite. Põiepidamatuse all kannatavale ja erihoolt vajavale kassile on ääretult raske hoiukodu leida. On sõnades raske kirjeldada, kui tänulikud teie suuremeelsuse üle oleme. Aitäh, et hoolisite, armastasite ja hoidsite meie ühist Maalikest. Te muutsite Maalikese elu.

Jää hüvasti, kallis Maalikene!
Me ei unusta Sind kunagi…23