Pood
0

Kasside Turvakodu

ZEN JA PIIA

Sugu:
Vanus:
Asukoht:

31.07.2019

Suvised tervitused Zenilt ja Piialt!
Zenil on homme väike juubel – kaks aastat oma kodus. Anname siis teada, kuidas meil läheb.
Zen on tõeline päikesepoiss, kelle läheduses tunnevad kõik pereliikmed ja külalised rõõmu ja rahulolu. Natuke süüa, soe tuba, väike uinak ning Zenil on jälle põhjust nurr lahti lasta.
Poolteist kuud tagasi, kui Piia meile tuli, muutus Zeni elu põnevamaks ja värvikamaks. Hommikuti on elutoa vaiba ots rullis ja veekausi kõrval lebab vettinud mänguhiir, mis on ära uputatud ja hiljem veest välja õngitsetud. Üksteise kaisus kassid just ei maga, aga teineteisest möödudes pannakse pead ja otsaesised kokku ja nuusutatakse suure huviga:
– “Mida sina täna söönud oled?”
– “Kanakonservi.”
– “Kuule, mina ka!”
Mõned kiired kassimaadluse matshid on nad ka maha pidanud. Zen on paari kaalukategooria võrra raskem, aga Piia jälle kärmem ja osavam, nii et lõpptulemuseks jääb (vähemalt inimeste arvates) viik.
Koos vaadatakse rõdul istudes linde ja koeri, koos mängitakse varitsemist ja teineteise tagaajamist. Kui ukse taha kaovad kassid Piia ees ja Zen järel, siis tagasi tulles jookseb Zen ees ja Piia tema järel, mõlemal saba kohev nagu tolmuhari. Ja kui Piia püüab Zeni nägu pesta, tõrjub Zen teda laisalt: “Ah, mis sa jamad, ma olen puhas küll!”
Zen on Piiale toeks ja julgustuseks. Näiteks on Piia nõus inimese pihust krõbinaid sööma ainult juhul, kui Zen vaatab kõrval sellise näoga, et kui sina ei taha, siis anna aga mulle, aitan hea meelega. 🙂

Nii me siis elame. Piia muutub iga päevaga julgemaks ja kõnnib ringi, saba uhkelt püsti.

Suur-suur aitäh Kasside Turvakodu vabatahtlikele! Tänu teile oleme õppinud tundma kaht väga toredat vurrulist isiksust, ilma kelleta elu enam ette ei kujutaks. Ja on suuremat sorti argipäevane ime, et sama võivad öelda kümned ja kümned pered oma kasside kohta, kes Kasside Turvakodu kaudu päriskoju on jõudnud.

Zen, Piia & muu pere

Zen turvakodus

Piia turvakodus