Pood
0

Kasside Turvakodu

KRATT – 21.10.2017

Sugu: Isane
Vanus: Üle 1-aastane
Asukoht: Hoiukodus

JÄÄ HÜVASTI, KALLIS KRATT….

On valus.
Kirjeldamatult valus.
Aeg seisab ning miski ei tundu sama…
Miski ei saagi enam kunagi olema sama.

Eile hommikul juhtus midagi, milleks me valmis ei olnud. Tegelikult ei saa sellisteks asjadeks kunagi valmis olla ning iga kord löövad sellised olukorrad hinge kinni…Varahommikul helises vabatahtliku telefon. Midagi oli juhtunud. Diabeetik Krati seisund oli järsult halvenenud ning Kratt oli apaatne. Kiirustasime Kratiga kiiresti Loomade Kiirabikliinikusse, kus selgus, et Krati veresuhkru tase oli eluohtlikult kõrge ning kehatemperatuur eluohtlikult madal. Krati organism ei allunud ravimitele, Kratt langes koomasse ning õigepea tekkisid tal krambid. Kõik see juhtus väga kiiresti ning kahjuks arstid ei andnud Kratile lootust. Pidime vastu võtma otsuse, mida ei taha keegi kunagi langetada. Kuigi see purustas meie südamed, pidime laskma Kratil minna…Kallis Kratt, kohtusime Sinuga vaid mõned kuud tagasi. Olid endine kodukass, kes oli omaniku surma järel tänavale sattunud. Võtsime Su enda kaitsva hoole alla ning lubasime, et ka Sinu jaoks on siin elus veel teinegi hingesugulane. Mõned nädalad tagasi saatsid hoiukodust rõõmustavaid pilte ning Sa olid rahul- Sa olid hoitud ja armastatud ning hakkasid ka ise tasapisi uskuma, et ehk tõesti on Sulle siin maailmas määratud veel üks päriskodu… Kuid siis läks kõik teisiti.Miks? Miks võeti Sind nii vara? Miks on saatus vahel nii julm?Me ei suuda seda kõike mõista. Täna me ei tahagi mõista, sest see kõik on nii valus. Võib-olla mõne aja pärast mõistame- siis kui valu enam südames ei kõrveta ning Sinule mõeldes ei valgu silmi pisarad. Meid lohutab vaid teadmine, et nüüd olete te taas koos- Sina ja Sinu kallis perenaine.Jää hüvasti, kallis Kratt.
Oled palavalt armastatud.


“Hetkel istun loomakliinikus ning mõtlen… Mõtlen tagasi elule, mis mul oli, kuid mis ühe hetkega haihtus. Veel hiljuti olin ma kodukass koos oma armsa inimesega. Me tegime kõike koos – oi, kui te teaks, mida kõike me üheskoos ette võtsime. Me kudusime koos sokki ja ajasime üheskoos laua alt lõngakera taga, me lugesime üheskoos värsket ajalehte ning mina aitasin käpaga rida ajada. Me armastasime väga ka üheskoos kamina ees tukkuda ning minu vaikset nurru kuuldes jäi perenaine unne. Mulle meeldisid need hetked – vaatasin teda, nurrusin, sirutasin oma käpa tema käele ja limpsisin ta sõrmi. Ta oli minu parim sõber, minu kaaslane kogu eluks… Vähemalt ma lootsin nii, kuni ühel päeval tema elulõng lõppes. Ma ei arvanud kunagi, et nii võib minna. Meie kuldne tandem oli saanud ootamatu lõpu…

Siis said alguse ootamatud pöörded. Pärast perenaise surma ei olnud kellelgi mind vaja ning sattusin hetkeks tänavale. Õnneks hea naabrinaine märkas mind ning teades meie toredat lugu, ei saanud ta lasta olukorral niiviisi edasi minna. Nüüd olen ma aga loomakliinikus, ootamas uut algust… Ah, et miks ma pean loomakliinikus olema? Sest mul diagnoositi diabeet, mis tähendab, et ma vajan natukene teistsugust hoolt kui teised kassid. See ei ole midagi võimatut ning mind julgustatakse alatasa, et ka minul võib olla siin elus mitu hingesugulast. Öeldakse, et paljud kassid on diabeetikud ning siiski on neil armastavad pered ning nad elavad pikki-pikki aastaid õnneliku kodukassina. Kuid kardan siiski… Mis siis kui keegi tõesti mind ei taha? Kui minu elu ilusaimad päevad saidki läbi koos minu perenaise eluteega… Olen kaotanud kõik- oma parima sõbra, oma kodu ning nüüd olen kaotamas ka lootust…”

Armas Sõber, just niivõrd südantlõhestav on olnud väikese Krati lugu, kes juunikuust alates loomakliinikus uut võimalust ootab. Alles leidis oma päriskodu õnnetu diabeetikust Jakob, kes ootas oma võimalust loomakliinikus lausa 10 kuud! Palun aita Kratti, et tema ootus ei muutus nii pikaks!

Kratt ootab nii hoiukodu kui ka päriskodu pakkumisi aadressile info@kassideturvakodu.ee

Kui Sa kahtled, siis kirjuta ikkagi ja me räägime Sulle Kratist täpsemalt!