Pood
0

Kasside Turvakodu

PÄTU

Sugu:
Vanus:
Asukoht:

Pätu tervitab uuest kodust!

19.08.2016

Pätu on meie juures elanud nüüdseks peaaegu kaks aastat. Aeg on ikka väga kiirelt läinud. Pätu on väga vahva miisu ja me oleme väga rahul, et tema just meie juurde elama tuli.
Turvakodust uude koju jõudes uudistas ta hea meelega ringi ning sõi kõike pakutud toitu väga isukalt. Kui me ise kodus olime, siis paistis ta end mõnusalt tundvat. Aga kui ta üksi jäi, siis näugus nukralt. See aga läks mõne ajaga mööda.
Pätu päev algab koos äratuskellaga või veidi enne seda. Tema kõht teab üldiselt väga täpselt kellaaega ning sellest annab ta kurrudes ja mäugudes alati märku. Kui peremees end aga kohe pärast äratust püsti ei aja, siis tuleb ta käpaga õrnalt katsuma, vurrudega kõdistades nägu nuuskima või lakkuma :D. Söögi suhtes on kassidele mõeldud pasteet tema lemmik number üks. Kahtlustame, et seal on sõltuvust tekitavad ained sees, sest erinevatest krõbinatest ta ei ole pooltki nii vaimustuses kui pasteedist. Muidugi muudab krõbinad vähem huvitavaks ka asjaolu, et need on alati tal kausis olemas.
Pärast hommikusööki vaatab Pätu oma omanike hommikusi tegevusi pealt. Talle meeldib istuda vannitoas kraanikausis, vannis või pehmel vaibal. Kui ka inimesed on söönud ja asuvad tööriideid selga panema, siis toimub iga hommik täpselt sama stsenaariumi järgi… Peremees paneb viigipüksid jalga, Pätu märkab seda ja tuleb astub ühe käpaga peremehe jala peale ning vaatab talle otsa sellise näoga, et “Noh, mis sa nüüd ette võtad?”. Kui peremees aga ei reageeri, siis astub ta teise jala peale ja vaatab uuesti samamoodi üles. Kui jalga liigutada, siis haarab ta käppadega sellest kinni ning näkitseb kergelt hammastega. Siis läheb mänguks. Mäng käib muidugi nii, et peremees sügab teda kõhu alt ja ka üle keha ning Pätu nurrub samal ajal mõnust, ise muudkui teda sügavat kätt hammustades. Vahepeal ta puhkab, paneb silmad kinni ja naudib nurrudes sügamist ning mõne hetke pärast jätkab käe näksimist. Niimoodi nad siis tuuseldavad veidi aega ringi. Kui aga ära lõpetada liiga vara, siis tuleb ta järele ja norib uuesti tüli :D. Lõpuks ta aga väsib ning otsib mõnusa koha kus magada. Lemmikud kohad on tal riidekapp, pitsakarp ja radiaatori külge kinnitatud pesa.
Kui enne õhtut liiga vara koju tulla, siis on ta täiesti segaduses – nägub ja muudkui uurib, et mis sa nii vara siin teed. Kui aga muidu pärast viit koju tulla, siis on tal kõht tühi ja sellest annab märku mööda jalgu hoolega nühkides ja valjult nurrudes. Pärast seda meeldib talle jälle mürada, nööri/palli/purukesi jahtida või väikseid asju laua pealt maha lükata ja neid taga ajada. Pätu ise ei tule kunagi sülle. Kui aga õigel ajal sülle võtta, siis võib ta tunde süles magada. Enne magama minekut on jälle söögiaeg.
Magada meeldib talle minu jalgade juures, sest madratsisoojendaja on voodi mõnusalt soojaks kütnud. Muidugi on tal ka enda suur ase, aga sinna läheb ta harvem magama. Magamise ajal laiutab ta mõnuga. kui õhtul liiga vähe teda väsitada, siis öösiti tuleb tal vahest mänguhoog peale. Siis on lemmikuteks mänguasjadeks just häält ja kolinat tegevad vidinad :D. Varahommikul kipub tema kõht vahest valehäiret andma. Siis aga võtan ta enda juurde teki alla kaissu ning seal võib ta kuni paar tundi veel mõnusalt magada.
Selline elu siis 🙂
Panen kaasa ka mõned pildid meie armsast fotogeenilisest Pätust (vahepeal ka hüüdnimega Pauka).