Pood
0

Kasside Turvakodu

ROOSI-MARIA

Sugu:
Vanus:
Asukoht:

Roosi-Maria tervitab uuest kodust!

01.05.2016

Roosi-Maria sattus meie juurde hoiukodust. Roosi on pime ja tol hetkel oli kõigest poole aastane. Alguses pimeda kassi kasvatamisega oli meil palju hirme, kuid lühikese ajavältel saime aru, et Roosi on täiesti elujõuline ja tavaline kassipoeg.

Esimene päev meie juures, veetis väikseke nurgas oleva tooli all ning ei olnud nõus sealt välja tulema. Esimene kord võõras kohas oli pisikesele endale rohkem hirmus, kui meile. Õhtuks oli ta juba julguse kokku võtnud. Selge see, et uudishimu sai hirmust jagu ning hakkas ringi luusima ning uut kodu õppima, lisaks ka toksama uusi mänguasju.

Esimene nädal oli tema jaoks natuke raske, nuttis oma sõbrakesi taga, kuid ta kohanes ja suurem osa päevast mängis nööriotsas oleva hiirega.

Nüüdseks on temast kasvanud, noor julge, kohati ka ülbe kassipreili. Korteris ei tohi ühtegi asja teha ilma tema järelvalveta. Ta on alati iga tegevuse puhul meie sabas ja uudistab. Kui meie tegevused muutuvad tema jaoks ühel hetkel igavaks, hakkab ta taga ajama oma mänguasju ning jookseb ringi mööda diivanit ja murrab oma kassimaja. Üritab ämbliku kombel ronida ka möödaseinu. Mõtleb ise endale pättusi välja ja igal meie ja enda tegevuste vahel püüab leida aega ka Nurri kiusamiseks.

Roosi-Maria adopteerimine oli meie üks parimaid otsuseid elus ja andnud palju õppetunde. Suurim õppetund on, et ka silmadeta saab elada täisväärtuslikku elu ja olla rõõmus. Roosi ise ei tunne end kuidagi teistsugusena ja ta ei olegi. Mängib, jookseb ringi nagu segane, põrkab vastu seina ja teeb saltosid, lõhub mööblit, koera kombel jookseb mänguhiirtega ringi, loobib igavusest asju maha sealt kust ulatub ning loomulikult närib kõike mida ei tohi. Vetsus käimine, söömine ja pesemine ei ole tema jaoks probleem. Toidu lõhna tunneb une pealt ära ja lõhub väga nutikalt ka lohakalt jäetud kassitoidu pakke. Nurrumootor on Roosil samuti korras ja otsib igal võimalusel inimese tähelepanu ja hellust ning oskab väga tublisti öösel tekki alla ronida, et kaissu saada. Ja kõige tähtsam – Roosi ei ole solvuja ega allaandja tüüp.

Video Roosi-Maria tegemistest https://www.youtube.com/watch?v=dK-25gSw0LE&feature=youtu.be

Roosi-Maria hoiukodus