Pood
0

Kasside Turvakodu

RITA – 11.12.2015

Sugu: Emane
Vanus: Üle 1-aastane
Asukoht: Hoiukodus

UUES KODUS!

Rita – emane väga sõbralik noor kass Muuga aedlinnast

Usaldus, hoolimine, soojus- need sõnad iseloomustavad kõige paremini Mati ja tema kasside suhet.

Mati elab väikeses suvilas aedlinnas. Nagu sellistes piirkondades ikka, elab seal ka kellegi steriliseerimata emakass, kes oma pojad on õpetanud Mati juures käima. Sest Mati juures saab süüa, pai ja kuuleb alati ka mõne hea sõna. Mati on tagasihoidlik mees, ta ei kurda. Toidab kiisusid ja püüab neid aidata. “Ma ei tahaks, et nad hukka saavad,” sõnab Mati vaikselt, päris mitu korda. Ilmselgelt tahaks ta veel lisada, et need kiisud on talle kangesti südamesse pugenud. Et ta väga sooviks neile hoolivad kodud leida. Et tal on nende pärast mure. Et tal, taadil, on abi vaja … Aga Mati ei ütle midagi, teeb hoopis ühele triibikutest oma suure käega õrnalt pai.

Mati kiisud on kolm erineva mustriga triibulist ja nende valgekirju ema Rita, kes on hoiukoju saanud. Pojad on umbes pooleaastased,kolm poissi. Õueeluga harjunud, puhtad, terved, kohevad ja osavad. Nad sobiksid ideaalselt mõnda toredasse maamajja, kus saaksid möllata, nõrkemiseni hiiri püüda, süüa, pai ja õhtul sooja tuppa magama pugeda. Kas äkki leidub keegi, kellele just selliseid karvaseid sõpru vaja? Või on kellelgi selline tuttav pere välja pakkuda?

Mati juures käis fotograaf kiisusid pildistamas ja tema sõnade kohaselt on Mati neist esimene, kes talle paar tundi hiljem helistab ja häbelikult palub, et võimalusel tallegi igas kiisust ühe pildi saadaksin. No sellise tavalise, postkaardimõõtu. Mälestuseks.

Kontakt: info@kassideturvakodu.ee