Pood
0

Kasside Turvakodu

MIA – 01.10.2014

Sugu: Emane
Vanus: Üle 1-aastane
Asukoht: Hoiukodus
UUES KODUS!
Ta on esimene, kes uksele vastu jookseb kui pere koju tuleb. Ta suhtleb inimesega – küsib, vastab ja saab aru kui temaga räägitakse 🙂 Kui Mial on hellusehoog, siis poeb ta sülle ja paneb oma pea hellalt inimese õlale, ootama musi ja kõrvatagant sügamist.
Miale väga meeldivad teised kassid, aga ta kehtestab ennast kiiresti karjajuhiks. Tema kutsub teisi mängima, tema kehtestab reeglid ja korra – samas alati kui söögiaeg on, siis Mia küsib süüa ja ootab kui väiksemad ja nooremad on oma söögid kätte saanud ja alles siis tuleb ise kausi juurde. Pisikeste poegade eest hoolitseb ta nagu tõeline kasuema. Kui hoiukodusse sattusid kaks hüljatud kassilast Viimsist, siis steriliseeritud Mia võttis üsna kiiresti üle kasvataja ja õpetaja rolli – ta pesi kassilapsi, juhendas neid, mängis nendega väsimatult päevade viisi ja isegi lutitas titasid vaatamata sellele, et piima tal ju ei ole 🙂 Ka praegu, kui need kasulapsed on juba uude koju saadetud, on Mia valinud endale hoiukodu kõige noorema elaniku 5 kuuse argliku kassikese, keda ta iga päev julgustab ja juhendab ja kellega mängib.
Ka inimlastega on läbisaamine väga hea – kannatlik, mänguhimuline (lubab ennast sülle vinnata ja jookseb ka järgi ja otsib ise kontakti lastega).
Miale väga meeldib õues – ta on hoiukodus ka lipsanud korra uksevahelt ja kaks korda akna vahelt hoovi, aga ta kunagi ei jookse eest ära vaid kuulekalt lubab ennast tuppa tagasi vedada peale paarikümne sekundilist värske õhu nautimist. Kuskil maapiirkonnas oleks ta fantastiline hiirepüüdja, valve- ja kaisukass 🙂
Mia on kiibitud, vaktsineeritud, steriliseeritud, saanud kõik parasiiditõrjed.

Kontakt: info@kassideturvakodu.ee