Pood
0

Kasside Turvakodu

BELLA

Sugu:
Vanus:
Asukoht:

Bella tervitab uuest kodust!

13.03.14

Söögitoa laual käib ta üliharva ja ei tee mitte kunagi pahandust – ainult nuusutab või siis lihtsalt pikutab. Põrandal on spetsiaalselt Bella jaoks ajalehed vaiba peal, kus ta õhtuti, kui meie vaatame diivanitel istudes televiisorit, meile esineb või siis lihtsalt puhkab. Näed nüüd, milline kortspüks ja kortskõht ta meil on! Aga ta on ikka kõige toredam, ilusam ja armsam kiisu – MEIE OMA!!!

04.04.13

Bella elab minu kodus nüüd juba peaaegu 10 kuud. Ta on muutunud palju julgemaks. Võõraid vaatab ta küll endiselt pigem diivani alt ja isegi uudishimu pole nii suur, et ta tuleks ja teeks tutvust.
Rohkem armastab ja austab ta minu meesperet, sest ilmselt naisterahvad on teinud talle ikka eelmises elus väga haiget, aga ka minul on õnnestunud saada osa tema õrnushetkedest. Siis ta ronib inimese rinnale, paneb oma otsaesise vastu inimese nägu, nühib seda vastu põske või nina ise samal ajal käppadega sõtkudes inimese rinnal. Meie nimetame seda „tissitusk“. „Tissitusk“ algab häälega, mis on piiksu ja mjäu vahepealne. Endiselt meeldib talle mööda tuba veeretada pin-pongi palle. Üritame need küll ööseks kokku korjata, sest arvame, et peale meie tahavad ka alumised naabrid hommikupoole ööd – ajal, mil tütarlaps otsustab hakata ajama oma kassiasju – magada. Suurteks probleemideks on kammimine ja pesemine. Siis kuulevad kõik naabrid, et kiisut kas pekstakse või tapetakse, sest hädakisa on nii suur. Üleni me polegi teda veel pesnud – ei taha lihtsalt üleliia traumeerida. Selle suure ja raske töö võtame ette rohkem suve poole. Peput oleme küll korduvalt pesnud, sest pikk ja kohev valge karv nõuab lihvimist. Aga ega ta ole eriti pika vihaga – mõned minutid ja asi ongi unustatud.
Eks Bella ole tegelikult ikka iseloomuga kiisu küll. Kui tema ikka ei taha paitamist või sülle võtmist või …, siis ta ikka näitab välja oma arvamust küll. Küüned ja hambad käiku ei lähe. Pigem saadab ta meid „seenele“ ja läheb diivani alla peitu, kus on tema turvatsoon. Seal saab ta rahulikult mõelda oma mõtteid ilma, et keegi segaks. Aga ega me talle ka ennast liiga peale pressi – las harjub. Küll tuleb ka selline aeg, kus Bella enam sülest ära ei lähegi!!! Päeval, kui oleme tööl, siis on kiisulapsel käed-jalad tööd täis. On ta ju vastutav kodu heakorra eest. Vaja on teostada naabrivalvet neljal aknal, meie kojutulekuks kõik mänguhiired ja pallid diivanite alla peita, et me saaksime neid sealt õhtul üles otsida, ning loomulikult aknalaual või diivanitel olevatel siidipatjadel ennast korralikult välja puhata öisteks toimetamisteks. Üldiselt magab Bella öösiti päris kenasti. Vastu hommikut, nii kella 4-5 paiku, tuleb kiisulapsel kallale suur nälg ja peale seda mängutuhin. Siis lätsutatakse ja krõbistatakse ära õhtust allesjäänud toiduraasukesed ja otsitakse üles kõik vedelema jäänud hiired/pallid. Tihti magab ta öösiti minu (!!!!!) jalgade vahel. Siis toetab ta oma pea õrnalt-õrnalt minu sääre peale nagu kontrollides, et „ega mul pole midagi selle vastu kui ta minu juures natuke tukub“. Loomulikult pole mul midagi selle vastu! 04.juunil on Bella 3 sünnipäev. Õiget päeva ja aastat me küll ei tea, aga meie pere otsustas, et jätame talle sünnipäevaks päeva, millal ta sai meie lapseks ja aastaks arsti pakutu. Kokkuvõttes tahan öelda, et kogu meie pere on lõpmata tänulik Hannale, kes aitas meid Bellaga kokku viia. Ühest küljest sai endale OMA kodu üks lõpmata armas kiisutüdruk ja teisest küljest sai meie pere endale pisikese tütre, keda saame lõputult nunnutada. Soovin kogu Turvakodu perele vähe kurbi ja palju-palju rõõmsaid hetki! Sügav kummrdus!

03.12.12

Bellakene elab meil nüüdseks juba 6 kuud. Ta on täiesti meie pereliikmeid omaks võtnud. Külalisi võõrastab ja poeb diivani alla peitu. Meisterdasime spetsiaalselt tema jaoks kraapimispuu. See kraapimispuu on sõna otseses tähenduses puu. Puu on noor kask, millele on tüve ümber keerutatud jõhvidest nöör, mida Bella saab kraapida ja vajadusel ka seda mööda üles ronida. Talle see asjandus täitsa meeldib. Varem magas Bella aknalaual siidipadja peal. Nüüdseks on ta kolinud sama akna juures asuva kapi peale hoides oma käppi ja saba radiaatoril, mis asub aknalaua ja kapi vahel. Ka tänu lumele ja külmale ei taha Bella enam rõdul käia. Arvame, et ju tal on lume ja külma suhtes halvad mälestused. Ja ega me teda sinna ei aja ju ka. Bella avastas ühel päeval, et hirmus põnev on istuda mitte niisama vaiba peal, vaid hoopis istumise ajal lugeda näiteks lehte. Nüüd sätibki ta ennast ajalehtede peale, mis on pandud vaiba peale põrandale. Proovisime üks kord teda panna ka karpi istuma (eelmine minu kass ainult karpides olla tahtiski), kuid Bella põgenes sealt nagu me oleksime tahtnud talle midagi halba teha. Ilmselt on tal seoses karpidega halvad mälestused. Nüüd on ta leidnud, et hirmus tore on magada öösiti (vastu hommikut) inimeste jalgade või keha peal. Ise on sellise mesimagusa näoga. Ja ega me teda ära ei aja ka – “laps ju tahab kaissu”

20.09.12

Mõni sõna Bellast. Bellakene on palju julgemaks läinud. Käib juba rõdu kapi peal värsket õhku hingamas ja vaatab kolmandalt korruselt üleoleva pilguga alla. Keegi oma inimestest on ikka alati juures, sest kuidagi ei tahaks, et midagi lapsega juhtuks. Ühe uue kombe on Bella ka juurde õppinud. Talle meeldib mängida peitust. Ronib diivani alla ja hüppab sealt mööda kõndivale inimesele jalga. Ise on nii õnnelik, et sai ehmatada. Ega ta midagi ei tee, ei küünte ega hammastega, aga lihtsalt haarab käppadega jalasäärest kinni. Isegi kui tegelikult inimene ei ehmata, siis peame tegema selliseid kilkeid nagu oleks ehmatanud, mille järel Bellakene tormab diivani alt välja ja kappab teise tuppa passima, et kas ehmatus toimis.
Proovime talle ikka anda korralikku kassitoitu. Sööb hea meelega Royal Canin’i krõbuskaid (tubasele, karvasele, steriliseeritud kassile) ja liha- või kalatükikesi tarretises. Oleme andnud talle vahest ka nö. inimese toitu näksida (juust, maksapasteet, toores hakkliha). Neid näksimisi on muidugi väga harva ja väga väiksetes kogustes. Täielikult väldime piima ja hapukoort, sest need mõjuvad ta seedimisele halvasti, kuigi ta neid ise väga tahab. Oleme endiselt väga-väga õnnelikud, et saime endale Bella ja väga tänulikud, et aitasid teda meie koju suunata!

28.08.12

Kõik on endiselt super. Proovisime siin soojade ilmadega Bellat ka rõdule lasta. Kuna elame 3-ndal korrusel, siis üksi me teda sinna ei lase – alati on keegi inimene juures. Väike hirm on, et võib-olla näeb rõdult teist kassi ja tahab teda ligemalt vaadata või libiseb rõdu pleki peal (pleki peale me teda ei lase). Õnneks on kõik seni hästi ja loodan, et on hästi ka tulevikus. Eks tal ole ka toas, mis on 4-toaaline korter, piisavalt ruumi oma kassielu elamiseks. Mitu korda päevas teostab ta “naabrivalvet” 4 aknalaua peal (korteri aknad on mõlemale poole maja). Bella on nii armas. Nüüd on ta palju sõbralikum kui alguses. Ega ta siis ka eriline “metsloom” polnud, kuid nüüdseks on ta õppinud meie peret rohkem usaldama. Võõraid ta eriti ei armasta – vaatab neid kaugusest (põhiliselt diivani alt). Ega meil eriti külalisi ei käi, seetõttu saabki laps rahus omade ringis olla.

Bella esimesed kodu-uudised:

Bellakene on endiselt imearmas. Võib isegi öelda, et ta muutub iga päevaga armsamaks. Kui me ta enda koju tõime, siis kohe samal päeval kaalusime. Tema kaaluks saime 3,5 kg. Üleeile oli see 3,8 kg ehk iga nädal on lisandunud keskmiselt 100 g. Eks ta saab meil ikka head paremat süüa ka. Seega pole ime, et ta kaalus juurde võtab. Väga meeldib Bellale mängida pingpongi pallidega, oma mänguhiirtega, diivanikatete alläärtega ja vaipade äärtega. Riputasime ka tema jaoks laelambi külge nööri, millega saab kakelda (kui läheme kodust ära, siis korjame nööri ära, et ei juhtuks meie äraolekul mingit õnnetust). Kui Bellal tuleb nö. “tissitusk”, siis ta ronib ise sülle ja kohe rinna peale. Seal ta lebades ootab, et teda silitataks. Kui aga temal tuju pole, siis sülle võttes avaldab oma pahameelt. Kui tuleme töölt, jookseb ta meile uksele vastu. Siis peame olema eriti kärmed sööki andmaks, sest “laps on terve see aeg (mõned tunnid) olnud näljas ja siis on viimane hetk käes enne kui ta nälga sureb” (Bellal on täpselt selline nägu peas). Kokkuvõttes võib öelda, et Bella on täpselt selline kiisutüdruk, keda me väga-väga ootasime. Ta on õrnushetkedel imearmas, mänguhimuline, usaldav. Isegi kui joriseb, ei tee ta oma hammaste ja küüntega käsi lõhki, vaid lihtsalt hoiatuseks naksab nagu öeldes: “ära kiusa”. Tõesti suured tänud Bellakese eest!