Pood
0

Kasside Turvakodu

SMOKEY

Sugu:
Vanus:
Asukoht:

Smokey tervitab uuest kodust!

06.02.2014

Smokeyga on kõik väga hästi. Tervis on tugev ja tuju on hea. Päevad mööduvad koos kaaslasega ühele õigele kodukassile omast luksuslikku elu nautides. Suhted vanema sõbrannaga pakuvad palju põnevust. Kuigi vanem kiisu on peaaegu kümne aastane ning pole kunagi mängimisest eriti huvitatud olnud, siis Smokey kohe oskab teda käima tõmmata, nii et ühest toast teise joostakse vahel pool tundi järjest. Vahva on neid mänge jälgida. Eriti seda, kuidas Smokey end ära peidab ning seejärel häälega märku annab, et Minni teda otsima läheks. Ja ei jätagi enne rahule, kui teine on end püsti viitsinud ajada ja ta peidukoha üles leidnud. Üldse on Smokey üks suur lobiseja. Kõnnib üksi mööda tube ringi ning muudkui räägib ja räägib nii päeval kui ka öösel.
Smokey areng on olnud tohutu. Inimesi pelgavast kassist on saanud tõeline läheduse otsija. Paitamisest, musitamisest ja kaissu pugemisest ei saa tal kunagi küllalt. Vahel ta lihtsalt vaatab oma inimeste tegemisi nurrudes. Usun, et ta on oma praeguse eluga väga rahul. 🙂
Ka võõraid inimesi on Smokey õppinud usaldama. Ta kõnnib nende juuresolekulgi uhkelt ringi. Pai ta päris kõigi käest küsima ei lähe, kuid need, kellega ta ise tutvust sobitab, tunnevad end alati väga uhke ja erilisena.
Oleme kogu perega (julgen rääkida ka Minni eest) väga õnnelikud oma armsa sõbra üle. Olen siiralt veendunud, et igal kodukassil võiks olla sõber, kes elurõõme taas meelde tuletaks ja seltsi pakuks. Meie Minni ja Smokey mitmetahuline sõprussuhe on selle elav tõestus.

2013 uudised:

Smokey’l võttis oma uue perega harjumine aega ligi poolteist kuud. See tähendab, et ta veetis poolteist kuud peaaegu kogu aja voodi all oma turvatsoonis. Kui me proovisime teda sealt välja ajada, läks ta veel enam stressi, nii et mõtlesime, et anname talle veel aega harjumiseks. See ei tähenda aga, et meil oleks kontakt Smokey’ga sel ajal päris puudunud. Vastupidi, ta lubas juba pärast esimest paari meie juures veedetud päeva end sügada ja paitada, nurrus kõvasti ja demonstreeris kõikvõimalikke erinevaid poose, mängis voodi all väsimatult erinevate mänguasjadega. Samas oli tal aga suur hirm meie 8-aastase Minni ees, kes ei suutnud kohe üldse uue seltsilisega harjuda ning käis Smokeyt pidevalt terroriseerimas.

Ühel hetkel aga sai Smokey’le voodialusest villand ning nüüd käib ta julgelt igal pool ringi. Talle meeldib koos meiega diivanil lösutada ja telekat vaadata, eriti aga meeldivad talle loomakanalitelt tulevad loodussaated, kuid kõlbab ka kõik muu alates õudusfilmidest kui teleuudisteni. Smokey on tõeliselt suur pugeja. Ta magab öösiti kaisus ning ka muul ajal hoiab inimeste ligi, käib minuga kogu aeg mööda tube kaasas, soovides kuulda sooje sõnu ja saada paitusi ja tema paitamisest ei saa mul mitte kunagi küllalt, sest ta on lihtsalt nii imearmas.
On näha, et Smokey hoiab meid kõiki väga. On uskumatu mõelda, et ta on see sama pisike kass, kes oli meie Turvakodu külastuse ajal peitnud end väikese kastikese sisse kõige tagumisse toanurka ning tundus olevat väga-väga arg. Nüüd on ta lihtsalt kõige seltsivam ja lõbusam kass, keda üldse võiks ette kujutada! Küll aga lööb see argus siiani välja siis, kui keegi meile külla tuleb. On näha, et inimesed on talle kunagi väga palju liiga teinud või siis pole tal nendega elu jooksul eriti kontakti olnud. Ta kardab nii lapsi kui täiskasvanuid, pugedes alati voodi alla kõige tagumisse nurka, kui mõni inimene külas on. Samas on rõõm tõdeda, et ta on kiisu, kellel kulub palju aega, et kedagi usaldama hakata, aga kui ta seda lõpuks teeb, siis on see armastus ja usaldus jäägitu.
Ma olen südamest tänulik, et sain teie kaudu omale nii vahva ja truu sõbra, kes meie kolmeliikmelise pere päevi päikselisemaks muudab. Usun, et sama tänulik on ka Smokey ise ning saadan tema poolt tervitused kõigile teistele Turvakodu kiisupoistele ja -tüdrukutele 🙂