Pood
0

Kasside Turvakodu

PERLA — 31.03.2018

Sugu: Cамка
Vanus: Cтарше 1 года
Asukoht: В приюте

UUES KODUS!

Perla on õrn valge kassike. Ta meenutab taevast alla keerelnud lumehelvest, kes iga hetk võib peo peal sulada. Kuid meie ei taha, et ta sulaks. Tahame, et ta leiaks õnneliku kodu, kus seda tillukest olevust hoitaks ja kaitstaks nagu kõige hinnalisemat valget pärli. Kuid laskem kõnelda Perlal endal.  

“Tere, mina olen Perla! Ära pane pahaks, et olen veidi hirmunud. Kuidas saaksingi julgem olla? Minu varasem elu oli karm. Teised tänavakassid õpetasid, et kedagi ei saa usaldada, alati tuleb valvel olla, et ellu jääda. Hirm ja valvelolek olid minu kaitsevahendid.

Ma olin nii üksi maailmas, oi kui üksi! Oi, kuidas igatsesin, et keegi mind sülle võtaks, sooja tuppa viiks, head sööki annaks, aga kedagi ei olnud! Nälg hakkas ka näpistama ja külmad ilmad tulid.

Milline õnn, et ühe eramaja hoovis viimaks siiski süüa anti. Ning ühel päeval lõpuks võeti mind kaasa ja toodi sooja tuppa. Siia, Turvakodusse. Esimest korda elus saan iga päev piisavalt süüa! Esimest korda elus on kõht ja nina ja varbad alati soojad! Oi, milline õndsus! Jah, esimest korda sain nüüd teada, et inimene võib ka hea olla. Saan väga hästi aru, et Turvakodu inimesed soovivad meile ainult head. Ning enamus teisi kasse on ka kenad. Kutsuvad endaga mängima ja näitavad, kus pehmem pesa on ja…

Kuid üleöö ei ole võimalik kõiki läbielatud raskusi unustada. Hirmudest ülesaamine võtab aega. Mälestused üksindusest, külmast, näljast… Seetõttu palun, et aitaksid mind omalt poolt. Aitaksid sellega, et ei vaataks minust mööda sellepärast, et ma arglik olen. Aitaksid sellega, et märkaksid kui ilus ja armas ma olen. Aitaksid usuga sellesse, et minustki võib saada väga tore kodukass.

Ma ju vaatan kadedusega neid Julgeid Kasse, kes teil jalus keerlevad ja paisid lunivad. Mina tahaksin ka selline olla, aga mul on selleks vaja aega.   

Ning peale selle vajan hingelist tuge. Sina saad seda tuge anda, inimene. Vajan kodu, kus mind hellitataks ja armastataks ja kus oldaks minuga kannatlik. Olen väike ja õrn ega suuda ilma armastuseta üldse elada.”

Perla on pärit Saue valla suvilate piirkonnast. Ta on vaktsineeritud, kiibitud ja steriliseeritud. Turvakodus ootab uut kodu alates 13.10.2017.

Kui sooviksid talle kodu pakkuda, siis palun võta meiega ühendust info@kassideturvakodu.ee