Pood
0

Kasside Turvakodu

TIKU — 22.05.2015

Sugu:
Vanus:
Asukoht:

UUES KODUS!

Tiku on noor emane kassike. Vanust oli tal jaanuaris 2015 täpselt aasta ja neli kuud ja me teame seda sellepärast nii täpselt, et Tiku on tegelikult kodukass, sündinud kodukassina ja elanud kassipojast saadik ühes peres. Peres, kes siis, ühel halval päeval, temast loobus. Tiku saabus Turvakodusse 05.01.2015 ja oli elumuutusest algul ikka väga-väga šokis.
Praegugi veel — paar kuud pärast Turvakodusse toomist — Tiku alles kohaneb. Ta kardab veel veidi teisi kasse ning on ikka veel segaduses ja kurb. Jah, ta on veel noor ja harjub kindlasti kiiresti ning seni ei jää meil muud üle kui loota, et ühel HEAL päeval leidub ka Tiku jaoks kuskil mõni tore inimene. Selline inimene, kes teda enam ära ei annaks, sest teaks, et iga elusolend vajab soojust, lähedust ja stabiilsust. Kui neid ei ole, ei ole elul mõtet. Sest täpselt niimoodi Tiku end hetkel tunneb – mõttetu, kasutu ja äraantuna.

Vahepealse aja jooksul oleme aga Tiku kohta palju teada saanud — teame, et ta on pisikest kasvu kõhnuke kassitüdruk, kes armastab üle kõige turvalisi ja sooje kohti — kappe, sahtleid ja kaste. Et Tiku lemmikkoht on Turvakodu punases põrandapesuämbris, kui seal vett sees ei ole, aga et talle meeldib hüpata ka sinisesse prügiämbrisse, kui me sealt prügikoti välja oleme võtnud. Seal ta siis istub, kõrvad üle ämbriääre välja paistmas ja on vaikselt rahul. Me teame, et Tikule meeldib, kui teda kiita ja et Tikule ei meeldi, kui temaga järsk olla või teda kuskilt ära ajada. Ta on veel nii ebakindel, see väike Tiku, et iga äkilisem sõna või suurem sahmimine muudavad ta ärevaks. Ja kui Tiku on ärev, hakkab ta võbisema.

Tikule meeldib soojus ja stabiilsus. Talle ei meeldi võbiseda. Ja meile ei meeldi, kui ta seda teeb. Seepärast loodamegi. Loodame ja loodame ja loodame.

Et keegi tuleb.

Tiku on juba steriliseeritud, kiibitud ja vaktsineeritud ning saanud kõik parasiiditõrjed. Kui soovid Tiku kohta rohkem teada saada või teda vaatama ja lohutama tulla, siis oled väga oodatud!
Ole hea, kirjuta meile info@kassideturvakodu.ee