Pood
0

Kasside Turvakodu

HÄRRA — 09.04.2015

Sugu: Cамец
Vanus: Cтарше 1 года
Asukoht: В приюте

UUES KODUS!

Härra on üks teistmoodi kass. Üldiselt meenutab ta mopse — teate küll, neid pisikesi ja pakse, lühikeste kõverate jalgadega beeže koeramoodi olevusi, kes sibavad ringi nagu mingid täispuhutud merisead, roosa keel pikalt suunurgast väljas. Härrat esimest korda nähes ütlesid kolm inimest neljast otsekohe ja ühest suust — VAU, MOPSILAADNE TOODE!

Ja nii ongi — Härra pole küll beež ja täispuhunud pole teda ka keegi, küll aga on tal kõverad, lühikesed jalad (mistõttu ta eelistab madalal asuvaid pindu ega turni kapi otsas ja kardinapuudel), ta on paksema kerega kui paljud teised kassid (ise ta väidab, et on lihtsalt KOMPAKTNE) ja keel on tal ka kogu aeg suust väljas. Miks, seda me ei tea. Algul me mõtlesime, et selline kassitüüp on mingi Tamsalu-eri. Tamsalu kandist tulevad abipalved on olnud sageli problemaatilised ja sealt leitud kassid on olnud linna saabudes üsna kehvas seisus. Sama lugu oli ka Härraga — ta elas seal küla vahel eikelllegikassina üle mitu talve, jäi järjest haigemaks ja lõpuks kliinikusse jõudes selgus, et tal on maailma kõige suurem nohu ja mitu murdunud hammast. Nohust said arstid antibiootikumikuuriga võitu, murdunud hambad tuli aga välja tõmmata. Võibolla sellepärast ongi tal nüüd keel suust väljas, et hammas ei hoia enam keelt suus, kes teab? Igatahes lisab sageli suust välja piiluv roosa keeleots Härrale just selle kirjeldamatu «miski», ilma milleta me teda enam ette ei kujutakski. Ja sööb ta hoolimata puuduvatest hammastest suure isuga ja meelsasti. Nii krõbinaid kui ka kõike muud. Ka terveid räimi kõige pea ja sabadega, et te teaksite!

Lisaks mopsilaadsele välimusele ja olekule on Härra ka sõbralik kass, kes — ilmselt samuti üksildasest tänavaelust tingituna — naudib inimese lähedust üle kõige. Vahet pole, mis asendis inimene parasjagu on. Ükskord olin Turvakodus koristamisega selja veidi valusaks tassinud ja viskasin korraks vaibale pikali, et paar venitust teha. HOPS, maandus Härra mu kõhule ja nii me seal siis sportisime. Ilmnes, et Härra sobib ülihästi perre, kus pereemadel ja pereisadel on probleeme motivatsiooni leidmisega jõutrenni tegemiseks. Härra lahendab selle probleemi jooksult! Ta on meeleldi hantlite eest — saad Härrat ühe käega üles tõsta ja alla lasta (ta nurrub selle peale), kõhulihaste pingutaja (Härra istub Su kõhul ja nurrub, Sina teed samal ajal istesse tõuse ja tunned, kuidas kõhulihased paksu kassi all pingesse tõmbuvad) ning no üks väga hea harjutus vöökohale on ka Härra maasttõstmine. Vanasti soovitati suurema vööümbermõõduga inimestele puistata maha toos tikke ja need sealt siis ükshaaval üles noppida. Selgus, et topsitäie tikkude korjamise asemel annab märksa salendavama efekti see, kui Härrat kaks korda põrandalt sülle tõsta.

Lõpetuseks võib öelda, et Härra on üks väga mõnus, südamlik ja leplik kass, kes tahab olla sinuga nii headel kui ka halbadel aegadel, sest ka tema on näinud mõlemaid. Ja kes mõnikord vaatab sulle otse oma suurte armsate silmadega otsa, keeleots suust väljas, justkui küsiks: “Kas paisid ka saab? Pole nagu ammu saanud…”

Härra on kiibitud, kastreeritud ning vaktsineeritud ja ootab Turvakodus alates 05.11.2014

Kontakt: info@kassideturvakodu.ee