Pood
0

Kasside Turvakodu

TIMMU — 12.07.2014

Sugu: Cамец
Vanus: Cтарше 1 года
Asukoht: B временных домах

UUES KODUS!

 

 

Timmu on terve oma elu elanud maal laudas.
Mitte kellegi kassina ja mitte kellegi armastust ja hoolt tundmata.
Mõned aastad tagasi jäi laut loomadest tühjaks, viimasedki inimesed, kes vahel Timmule piima kallasid, lahkusid ja nii jäi Timmu üksi.
Saatuse meelevalda ja elu hammasrataste pureda.

Suvel hulgub ta lähimate aiamaade ümbruses, kust vahel mõni toidupalake poetub, aga sügisel, mil kõik tagasi linna sõidavad – jääb Timmu jälle üks. Üksi oma mõtete -, pidevalt tühja kõhuga ning ilmselt ka piinava valuga.
Timmul ei ole kunagi olnud oma kodu ega oma inimest.

Sellest õnnetust must-valgest kassist andis meile teada inimene, kelle tee Timmuga aeg-ajal ristus ja nii ta meile kirjutas:
“Mul on väga suur mure ja ma ei saa enam rahu. Olen seda kiisut varasemalt näinud aga nüüd on juhtunud midagi hirmsat – ta on väga hullus seisus, ta ei saa isegi häält teha ja ei suud isegi hapukoort süüa. Temast pole midagi enam järel, ainult kondid. Täna tuli ta täitsa lähedale, oli täiesti jõuetu, lasi endale esimest korda elus pai teha. Ma tahaksin teda niiväga aidata, aga mul ei ole võimalik teda arsti juurde viia ja ravi eest maksta. Ma ei suuda enam seda vaadata, kuidas ta nälga sureb. Palun aidake!
Süda nii valutab ta pärast ja terve päev mõtted ainult tema ümber pöörlevadki…”

Koos abipalve esitajaga toimetasime Timmu Ida-Virumaalt kiiresti Tallinnasse ja hetkel on kiisu Kiirabi Kliinikus veterinaaride järelvalve all.

Jõudsime ta päästa üsna viimasel hetkel, sest sellises seisus ei suuda loom tõesti enam kaua vastu pidada.

Timmul tuvastati äge hingamisteede põletik ja tugev nohu, mis takistavad tema haistmismeeli ning normaalset hingamist. Tema silmad on põletikus ja mädased. Tema neerunäitajad on söömata olekust kõrged ning kõrvaotsad miinuskraadide poolt külmavõetud, teda turgutatakse hetkel tilgutiga… kuid kõikidest kõige suurem mure on tema suus.

Pidev nälgas olek ning toidu puudumine on ilmselt sundinud kiisut sööma kõike, mis ette juhtub. Tänaval elavad ja kodutud kassid söövad ellujäämise nimel viimases hädas ka lehti ja puuoksi. Timmu suus on suured mädakolded ja haavandid mis tekitavad talle väga tugevat valu.
Timmu vajab kiiresti operatsiooni, et katkised ja mädased hambad eemaldada ning piinavast valust lahti saada.

Tegelikult on kõik kodutute loomade lood omamoodi kurvad. Ja kurvad mitte ainult seetõttu, et loomal ei ole kodu, vaid seetõttu, et üks väike loom on siia maailma täiesti üksi jäetud. Üksi oma murede ja valudega – kannatama ja kurvastama.

Inimesed peavad tihtilugu tänavakasse iseseisvateks hakkamasaajateks, kuid paraku ei saa üks väike üksik hing mitte kuidagi oma füüsilist valu leevendada. Nii lihtne on oma argipäevamuredega sellest kössis karvakerast mööda kiirustada, aga vahel on tarvis vaid märgata ja käsi sirutada.

Timmu jõudis meie juurde tõesti viimasel hetkel. Homme oleks ta võib-olla juba kusagil kraavi pervel, hääbununa ja unustatuna. Mitte kunagi osasaanuna pehmest paikäest või oma päris kodu soojusest ja armastusest.
Palun aita koos meiega, Timmu jaoks ei ole lootus kadunud ning temale on elu kinkinud uue võimaluse.