Pood
0

Kasside Turvakodu

RONJA — 16.11.2014

Sugu: Cамка
Vanus: Cтарше 1 года
Asukoht: В приюте

UUES KODUS!

Ronja on kass, kelle Turvakodusse jõudmise lugu on üsna absurdne. Esmapilgul niivõrd absurdne, et kohati isegi nagu veidi naljakas. Kuid nagu absurdihuumor ikka, on ka Ronja lugu tegelikult naer läbi pisarate ja aru saada ei ole sellest ka alati lihtne.

Ronja lugu on selline: Elas kord pere, kellel oli kass. Sõbralik loomake, kes mängis, lõi nurru ja oli muidu südamliku loomuga. Siis aga otsustas pererahvas kodus remonti tegema hakata.
Ja uskuge või mitte, aga kass jäi remondile ette. Kuidas see väike paksuvõitu triibuline kass täpselt remondile ette jäi, seda palun ärge meie käest küsige. Igatahes ju siis ei jäänudki sel Ronja perel tõesti muud üle, kui kass kodust igaveseks minema viia. Sest arusaadav ju — Ronja, mis siis, et vaid mõnekilone ja tegelikult üsna vähenõudlik (veidi süüa, paar paid, puhas liivakast) oleks remonti tõesti seganud. Jäänud ette kipsipanekule, teinud betooni sisse käpajälgi, kleepunud tapeedirullide külge või mine tea veel mida õudsat kokku keeranud. Ja ega remonditud korterisse kass ka ju ei sobi. Mis siis, et hästi kasvatatud, puhas ja korralikult kratsipuud kasutav kass. Oma peres üles kasvanud ja elanud kass, pealegi…
Kui nüüd arvestada, et keskmiselt kulub remondi tegemiseks kuskil neli kuud, Ronja oli aga oma kodus kassipojast peale elanud juba neli aastat, oli kurss Ronja jaoks üsna kehv.
Miks sellise kursiga vahetusi tehakse? Küsida pole kelletki. Meie küsida ei taha ja Ronja — kuigi ta ilmselt väga tahaks — ei oska. Ega enam saagi. Tema inimesed on läinud ja kodu võtsid nad endaga kaasa. Kogu koduga kaasneva turvatunde, hoolimise ja armastusega. Või kui see ei olnud hoolimine ja armastus, siis mis see oli? Kuhu see kadus, miks ta kadus ja kas ta üldse oli, kui ta niimoodi lihtsalt kadus? Ei tea… Ronja igatahes istub nüüd Turvakodu välisukse all, hommikust õhtuni, päeval ja isegi öösel, kui sinna hilisel tunnil sisse astuda. Istub ühe koha peal, nina ukseliistu vastas. Tõmbab end sissetulijate, tema ümber astujate ja sagijate jalge ees maadligi, aga eemale ei lähe. Sinna, ukse juurde, viime talle ka süüa. Ta on ikka veel nii segaduses, ta ikka veel nii ootab.

Absurdne? Võibolla jah. Naljakas? Tegelikult mitte. Kohe üldse mitte.
Sõbralik emane kodukass Ronja on kiibitud, steriliseeritud ning vaktsineeritud. Ta toodi Turvakodusse 12.07.2014

 

Kontakt:info@kassideturvakodu.ee