Pood
0

Kasside Turvakodu

ALBERTO — 26.03.2014

Sugu: Cамец
Vanus: Cтарше 1 года
Asukoht: В приюте

UUES KODUS!

Viimsi on Tallinna külje all asuv kohake. Vana kaluriküla, nagu räägitakse. Nii et Viimsist on tulnud omal ajal linna PÄRIS palju kalu. Nüüd Viimsi enam kaluriküla ei ole — eks ajad ole teised. Ning nüüd tuleb sealtkandist linna hoopis PÄRIS palju kasse. Kasse, kel nagu kõikidel teistelgi Turvakodu hoole alla sattunud kassidel, on OMA lugu.

Esiteks selgub, et kõik kolm hetkel Turvakodus paguluses viibivad Viimsi kassid on omavahel sugulased. Kassid ise annavad oma sugulussidemete kohta vastakaid ütlusi. Punane Viimiskass Albert väidab, et teine punane Viimsikass Alberto on tema noorem vend ja mustvalge Viimsikass Jakob nende onupoeg.
Mustvalge Viimsikass Jakob väidab aga, et tegelikult on Alberto hoopis tema noorem vend ja Albert nende lell. Ühesõnaga — asi on veel üsna lahtine. Võibolla tooksid Viimsi segastesse sugulussuhtesse selgust Alberto ütlused, kuid Alberto on niivõrd vaikne ja rahulik maakass, et teeb harva suu lahti muuks kui söömiseks. Tema armastab kala, kadakaid ja tuulevaikseid hetki. Kõik.

Seega teame me Viimsi kolmikust siiamaani kindlat vaid seda, et pärit on nad ühest ja samast talust, neil oli üks ja sama kodu ning üks ja sama peremees. Ühed ja samad paikäed, ühised jutuajamised ja toimetused. Üksiku eaka mehe ja tema kasside argipäev, mille sündmustejada oli alati teada ja kindel nagu kellavärk.
Kuni talvepäevani, mil inimene kadus. Pimedate akendega maja muutus jääkülmaks ja kassid kogunesid selle ette trepile.
Me ei tea, kui palju loomad mõelda oskavad. Võib-olla ei oskagi. Kuid me teame, et nad oskavad tunda. Ja oodata. Soovida! Oodata ja soovida, et kuidagi — mingil moel! — muutuks kõik jälle endiseks ja inimene tuleks tagasi. Nad saavad jälle tuppa sooja, neile tehakse pai ja nad tunnevad jälle, et on kuskile kuuluvad ning — mis kõige olulisem! — kellelegi armsad.
Kuid seda kahjuks ei juhtunud. Mõned asjad maailmas on lõplikud, mõned muutused jäävad. Ning seepärast ongi nad nüüd Turvakodus: Punane Albert, punane Alberto ja mustvalge Jakob . Head kassid, sõbralikud kassid. Kodu igatsevad kassid.

Kõik kolm Viimsi kassi on ülisõbralikud, kasutavad korralikult liivakasti, on hästikasvatatud ega tee pahandust. Nad on kastreeritud, saanud parasiiditõrjed ja kiibitud-vaktsineeritud. Valmis koju minema.

Kontakt: info@kassideturvakodu.ee