Pood
0

Kasside Turvakodu

JESPER

Sugu:
Vanus:
Asukoht:

31.08.2017

Täna täitub Jesperil teine nädal oma kodus. Siiani on ette tulnud erinevaid olukordi, aga julgen öelda, et üldiselt on läinud kõik hästi ja iga päevaga läheb aina paremini.
Kui Turvakodus jäi mulje, et Jesper inimest ei karda ja teda võib lõputult paitada, siis uues keskkonnas tekkisid tal arusaadavalt erinevad hirmud. Tavaliselt öösel käis Jesper õnnetult ringi ja aina kräunus – eks ta oli segaduses, hirmul, otsis oma vanu sõpru ja mis kõik veel. Tänasel päeval ta veel pai-ega sülekass ei ole ja enamus aja veedab voodi all peidus. Kui talle vaikselt ja rahulikult läheneda ja pai teha, siis ta muidugi naudib seda, kuid praegu on ta veidi kahtlustav ja talle lähedale pääseda on keeruline. Püüame esialgu lihtsalt harjuda koos eksisteerimisega, et Jesper harjuks, et ta ei pea kogu aeg peitu jooksma, kui keegi püsti tõuseb või ruumi siseneb. Tema tausta arvestades on see kõik täiesti arusaadav ning me oleme kannatlikud ja anname talle vajaliku aja kohanemiseks. Küll ta varsti oma kodu eelised selgeks saab, õpib usaldama uut keskkonda ning saab aru, et meie oleme nüüd tema inimesed ja tahame talle ainult head!
Alguses oli ka vana kass Musti loomulikult häiritud sellest, et mis uus tegelane see siin majapidamises nüüd on ja kui Jesper liiga lähedale sattus, siis andis Musti oma pahameelest märku urina ja susinaga. Jesper jällegi oli kogu selle aja äärmisel viisakas, kuigi oli näha, et ta tahtis väga tutvust teha, püüdis läheneda nii kurina saatel kui ka lihtsalt mängima meelitades. Kui Musti andis mingil moel märku, et Jesper võiks pigem distantsi hoida, siis seda ta ka tegi ja ootas kannatlikult, et Musti leebuks.
Umbes viie päeva möödudes see juhtuski ja siis võisid nad juba kokku puutuda niimoodi, et erilist reaktsiooni ei järgnenud. Ja sealt edasi on kõik ainult paremuse poole läinud, vaikselt õpitakse üksteist aina rohkem tundma ning õpetatakse üksteisele mängureegleid. Päevane aeg magatakse tavaliselt muidugi maha ning öösel käib siis selline tants, trall ja tagaajamine, et vahepeal on vaja isegi mürgeldajad korrale kutsuda. Aga samas see on nii tore, et nad nüüd hästi läbi saavad, lihtsalt loodame, et millalgi teevad nad oma päevaplaani ümber ja öö jääb ikka magamiseks 🙂
Nii et üldiselt läheb meil kõik ikka hästi! Vahva on näha, kuidas Musti ja Jesper omavahel aina paremini läbi saavad ning positiivne on näha ja olla tunnistajaks Jesperi edusammudele kodukassiks saamise teekonnal 🙂