Pood
0

Kasside Turvakodu

HÕBE – 29.11.2014

Sugu: Male
Vanus: Over 1 year old
Asukoht:
UUES KODUS!Selle kassi kohta ei ole vaja palju kirjutada, sest tema välimus, käitumine ja olek on selged ja lihtsad nagu teadus.
Alustame algusest:
Koolipingist teame, et hõbe on keemiline element sümboliga Ag (ladina keelesargentum). Hõbe on iseloomuliku läikega, suurima peegeldusvõimeelektri– jasoojusjuhtivusega plastne ja pehme metall. Keemiliselt on see väheaktiivne, reageerib siiski vesiniksulfiidiga (niiskes õhus tumendab metalli pinda) ning moodustab paljude metallidega sulameid.
Looduses leidub hõbedat ehedalt ja ühenditena ning ehedat hõbedat tunti juba 3000 aastat eKr Egiptuses, Pärsias ja Hiinas. Hõbedat on juba kaua kasutatudväärismetallina, sellest vermitakse münte, tehakse kaunistusi, ehteid, kalleid laua- ja kööginõusid, lisaks on võimalik sellesse investeerida.

Nurri Kassikohvikust teame, et Hõbe on sinine, ÜLENI sinine loom, sümboliga KASS (ladina keeles felis catus). Ning et jah, ta on iseloomuliku läikega, suure peegeldusvõimega ja ta karvad juhivad kammides ja silitades staatilist elektrit. Ta kiirgab ja juhib soojust ning ta ON plastiline ja pehme. Reageerib inimesega sõbralikult, isegi nii sõbralikult, et tema silmad tõmbuvad pai saades hellusest niiskeks ja tumedamaks. Ja et ta sulandub ühtviisi kergelt nii teiste kasside kui teiste inimeste (kes tema arvates on ka teised kassid, lihtsalt millegipärast kahe jalaga ja sabatud) seltskonda, ühendades kõikide pilgud tavaliselt endale.

Nurri Kassikohvikus leidub Hõbedat peamiselt varjatumates nurkades ja pesades, mitte kõikidel jalus, aknalaudadel ja keset põrandat lesimas. Sest nagu väärismetallid ikka, on ka Nurri Hõbe haruldane ja kaunis ning tema leidmiseks ja nautimiseks tuleb osata otsida, vaadata ja leida.

Hõbe on kastreeritud, vaktsineeritud, kiibitud ja kiibitud. Kassipoiss ootab teie kirju meiliaadressil info@kassideturvakodu.ee