Pood
0

Kasside Turvakodu

SOFI – 2013

Sugu: Female
Vanus: Under 1 year old
Asukoht: At foster home

UUES KODUS!

 

 

See pisike triibuline kass leiti Kolga lähedalt tee äärest.
Möödasõitnud jalgrattur kuulis rohu seest vaikset piiksumist, kuid ei pööranud sellele esialgu tähelepanu. Kodus hakkas tal aga süda valutama ning ta sõitis tagasi.

Juba eemalt nägi ta pisitillukest kogu, kes üle sõidutee üritas roomata. Tee teisel pervel sai aga jõud otsa ning niimoodi jäigi ta sinna lebama…tagaosa liikumatult, suurtes ja niisketes silmades paluv ning abiotsiv pilk.
Kõne Turvakodusse ja vabatahtlikud startisid kohe Kolga poole teele.
Leidja, suure südamega naisterahvas, ootas tund aega kassipoja juures, kuniks kohale jõudsime.

Loomade Kiirabi kliinikus pandi kassipoeg tilguti alla, tehti röntgen ja esmane ülevaatus.
Diagnoos – tagumise käpaluu murd, vaagnaluu mõra, selgroog vigastatud ja viltu…

Kas selle kõik on põhjustanud löök autolt või on sekkunud julm inimkäsi, kes vigastatud kassipoja autost välja viskas – seda ei oska arstid öelda.
Mida teha? Kas tal on elulootust? Kas teda saab päästa?
Vaadates selle tillukese triibiku ebaloomulikult suuri ja ilusaid silmi ei saanud me teha muud, kui loota, et ta peab vastu.
Tema elutahe on niivõrd suur, et isegi sellises raskes seisundis püüab ta end esikäppadele ajada… vaatab oma imeilusate silmadega otsa ning lihtsalt nurrub. Nurrub juba enne kui paikäsi temani jõuab. Nurrub nii kõvasti, et kogu tema väike keha rapub.

Veterinaari sõnul on tal lootust täielikuks tervenemiseks. Teda ootab ees operatsioon ja pikk järelravi. Visiit närviarsti juurde, spetsiaalsed võimlemisharjutused, massaaz, palju rahu ja kodust tegelemist.
Aga tal ON võimalik terveks saada.

Me tahaksime seda tibatillukest triibulist kassi aidata ja me saaksime seda teha koos Sinuga, armas sõber.
Jah, tema vigastused on nii väikese kohta väga tõsised, aga ka tema on väärt võimalust elule. Võimalust olla ühel päeval kellegi kõige kallim väike nurruv lemmik. Ka temal on õigus elule, mis küll nii kohutavalt ja ebaõiglaselt algas, kuid võiks jätkuda armastuse ja hoole all.