Pood
0

Kasside Turvakodu

SMAUG – 02.01.2021

Sugu: Isane
Vanus: Üle 1-aastane
Asukoht: Turvakodus

UUES KODUS!

Turvakodul on oma muinasjuturaamat. See räägib nõnda: “Ükskord sündis maailma imekaunis valge kassipoeg. Otsekohe tõttas hälli juurde Lumehaldjas oma võlukepikesega ning kuulutas, et kiisulapsele antakse ellu kaasa hea õnn. Paraku seda kuulis kade Pimedushaldjas ning tahtis imelise nurriku elu ära rikkuda. Kuri haldjas oli võimas, kuid Lumehaldjas suutis tema halva soovi mõju nii palju vähendada, et sellest jäi ainult tume vari kassipoja saatuseraamatus…”

Smaugi elukäik sarnaneb tõepoolest mitmeti Okasroosikese muinasjutuga. Lumivalge kiisuke meenutab taevast alla langenud imelist lumehelvest, kes pimestab nii välise kui sisemise iluga. Ja ometi kuulus temagi “ülearuste kasside” ridadesse ning kaduviku vari möödus napilt tema pea kohalt. Smaug oli eutanaasia nimekirjas ühes teises varjupaigas, kuid sealsetel töötajatel oli kahju nii kaunist kassi magama panna: nad otsisid meilt abi, et anda Smaugile elu võimalus.

Me ei tea, kui palju Smaug ise sellest teab, kuid tema silmadest paistab aegajalt tohutu valu nagu aimaks ta. Samuti arvame, et Smaug on kunagi olnud kodukass. Mis asjaoludel ta kodu kaotas, on teadmata.

Smaugi imekaunid silmad on nagu metsajärv mille põhjas virvendab valu, kuid ka elutahe ja lootus. Kassike on kõigist üleelamistest arusaadavalt veel stressis, kuid samas on kõvasti kinni haaranud usust paremasse tulevikku. Minevikku unustada aitab ka tema loomupärane uudishimu kõige uue suhtes ning agar suhtlemine teiste kassidega.

Et hingetraumadest paraneda, vajab Smaug rahulikku ja kannatlikku kodu. Oma Inimese hoole ja armastuse tasub nurruke kindlasti kuhjaga. Meie arvates on tegemist väga erilise kassiga: see on nurriku kuju võtnud imeline haldjas, kes väärib elus ainult parimat ega oleks iialgi pidanud sattuma “ülearuste olendite” ridadesse.

Smaug on kastreeritud, kiibitud ja vaktsineeritud. Turvakodus ootab uut kodu alates 13.08.2020. Kui sooviksid talle kodu pakkuda, siis palun võta meiega ühendust info@kassideturvakodu.ee.