Pood
0

Kasside Turvakodu

MANFRED

Sugu:
Vanus:
Asukoht:

Manfred tervitab uuest kodust Norra kuningriigis!

04.01.2017

Mul oli kodus juba ees ootamas 6-aastane must Pepper. Kuigi ta oli juba vaikselt ärahellitatud üksiklapseks muutumas, olles harjunud kogu tähelepanu endale saama, oli ta ikkagi veidi üksildane. Ka tema on pärit varjupaigast, seega kontakt teiste loomadega oli tal varasemast olemas. Pepper on lihtsalt niiiii heasüdamlik ja kaastundlik kassipoiss, et ma ei kahelnud, et kui kunagi peaks talle seltsilise võtma, siis võtab Pepper ta ilusti vastu.

Nägin seda ju juba ammu, et Pepperil on seltsilist vaja.. Aga ma polnud nagu julgenud seda sammu veel teha, et võtta üks kass juurde.. Ikkagi topeltvastutus kohe ja nii.. Üks sõber ütles mulle hiljuti: “Helen, kas sa oled sellest teadlik, et kui sul on must kass nimega Pepper, siis sul lasub peaaegu kohustus võtta endale ka valge kass nimega Sool 😁 Siis ma vastasin, et jajaa, olen ju seda mõtet isegi mõelnud, aga ikkagi tulid mingid mõistlikud vabandused, miks seda ikkagi vist teha ei saa.. JA SIIS 2 päeva pärast ilmus facebooki postitus MTÜ Kasside Turvakodu poolt, et üks väike valge Manfred vajab kiiresti kodu…!! Vot siis tundsin küll, et enam selgemat märki ma saada ei võinud.. nüüd oli õige aeg. Kirjutasin otsemaid turvakodule, sain positiivse vastukaja, ostsin kohe lennupiletid ja käisin oma Manfredil järel. 😍 Manfredi kodumaaks sai seega Norra.

Lend läks Mannuga väga ilusti! Ta ei teinud ühtegi piuksu. 😄 Siis oli Oslost vaja veel 300 km koju sõita. Autosõidu ajal piuksus (Mannu ei kräunu, tema piuksub 😊) ikka vahepeal, aga põhjus oli pissihäda, niiet kui see tehtud sai, siis oli koduni vaikus jälle. Esmakohtumisel Pepperiga oli mõistagi urinat ja sisinat ka väheke, mitte palju, kuid samas olid ka väga uudishimulikud! Üsna pea oli näha, et need 2 on perfect match – ülitolerantne ja heasüdamlik Pepper + noor, mänguline Manfred tähendas seda, et juba varsti võeti esimesed mängutuurid üles! Alguses võis mäng mõneks hetkeks ka väikest ähvardust sisaldada, aga üldiselt on nad jube kiiresti kohanenud teineteisega! Mõlemad saavad ka aru, et mina neid armastan! Manfred on siin väga õnnelik. Esimestel nädalatel lihtsalt rallis mööda elamist arutult ringi, kratsipuu otsa ja maha, kratsipuu otsa ja maha – nii mitu tiiru.. talle meeldis siin kohe nii väga. Pepper esialgu rohkem jälgis ja vaatles seda väheke pöörast uut tegelast. 😁 Pepper tegelikult veel natuke harjub sellega, et peab mind kellegagi jagama, oli ju 5 aastat “üksiklaps” ja harjus kogu tähelepanu endale saama. Aga samas jälle võtab Manfrediga samad mängud üles, mis ta minuga algatas – peitus, tagaajamine, luuremäng jne 😁 Igatahes lähen ma nüüd palju kergema südamega kodust ära tööle ja kooli! On ka selgelt näha, et nad on teineteisega juba nii harjunud, et nad hoolivad teineteisest. Kui must on silmapiirilt kadunud, siis ei lähe kaua, kui valge otsima hakkab ja vastupidi. Õues käime jalutusrihmaga kordamööda, niiet mõlemad saavad oma õuetiiru kord päevas. Manfred on jalutusrihma otsas ka juba oma esimese Norra hiire kinni püüdnud!

Tuleb välja, et Manfred on ka tõeline talve- ja lumefänn! Sumpab kõhuni lumes ja sügavamaski veel, mis sellest, et Eestist pärit. 😄 Manfred seisab ka nii lahedalt tagajalgadel, kui kaugemale tahab vaadata. Just nagu oleks eelmises elus meremees olnud, kes kiikriga majaka poole kiikab, et kas rand juba paistma hakkab. Manfredile meeldib muide ka väga telekat vaadata ja sealt Norra suusatajaid tagumikust krapsata. 😂 Manfred on nii hooliv ja lahke teiste vastu, isegi mänguhiire veab toidukaussi, et ka hiireke hea-paremaga kostitatud saaks. Ja missugune veefänn ta on! Täpselt nagu Pepper! Ava ainult veekraan, kui mõlemad kohe kohale tormavad. Uskumatu, et üks kass ühest riigist ja teine teisest riigist ja nii sarnased! Sellepärast on neil muidugi ka oma purskkaev. Kui kõik koos autoga sõidame, siis istuvad kumbki oma puuris, istme peal, kõrvuti, ja niipea, kui Pepper midagi ütleb, vastab Manfred koheselt. Nõnda on huvitav pealt kuulata nende vestlust tagaistmel. 😄

Mina ja Pepper saime endale fantastilise seltsilise, ilma kelleta enam oma elu ette ei kujutakski.

Manfred hoiukodus