Pood
0

Kasside Turvakodu

LUNA-LOTA – 14.12.2016

Sugu: Emane
Vanus: Üle 1-aastane
Asukoht: Hoiukodus

UUES KODUS!

LUNA-LOTA – SUURE SÜDAMEGA KASSITIRTS OMA KODU OTSINGUL

Luna-Lota on kiisutirts, kelle iseloomustamiseks on raske sõnu ritta seada. Kassipreili areng Turvakodus on olnud niivõrd imeline, et ükski kirjutis ei suuda seda piisavalt seletada.

Luna-Lota (lühidalt Luna) tee ristus Turvakodu omaga hilissügisel, mil meile tuli teade äsjapoeginud kassiemast, kes oli suures ohus. Luna oli oma väikeste tibudega lageda taeva all külas, kus tema eelmised pojad oli julmalt hävitatud… Tookord viis segaduses kiisuemme oma surmatud pojad südantlõhestava nutu saatel ükshaaval ühe vanahärra hoovile, justkui abi anudes, sest oli kaotanud oma kõige kallimad kõige julmemal viisil. Vanahärra võttis oma südame asjaks Lunat aidata ning üheskoos abilisega pöörduti Turvakodu poole.

Kui Luna Turvakodusse jõudis, oli ta inimeste suhtes umbusklik ja hirmul. Arvestades kassitirtsu kogemusi inimestega, ei olnud see imekspandav. Luna-Lota susises ja kivistus, kui inimene lähenes, kuid mitte kunagi ei löönud kedagi. Me nägime, et selle kahtleva ja hirmul pealispinna all, on peidus armas kassitirts, kelle lapsepõlv on tänaval kasvades vahele jäänud, kuid kes oma südames igatseb hellituste, armastuse ja hoole järele. Luna asus elama meie vabatahtliku juurde hoiukodusse ning päev-päevalt üritasime Luna usaldust võita. Ei läinud kaua mööda, kui ühel päeval Luna enam ei susisenud kui talle läheneti. Mõne aja pärast hakkas Luna ennastunustavalt mööda tuba pallikestega mängima ning ei lasknud ennast inimese kohalolust häirida. Ühel imelisel päeval lubas Luna endale pai teha… Alates sellest päevast on Luna süda võidetud. 🙂

Tänaseks on Luna suur kaisumõmm, kes ei jää inimesest sammugi maha- just nagu me Lunat esimest korda nähes arvasime. Kiisutirts nurub paisid ja tähelepanu, millest ei saa kunagi küllalt. On näha, et Lunal on puudunud lapsepõlv ja nüüd üritab ta seda tagasi teha- kiisutüdruk mängib ennastunustavalt, naudib inimese paisid ja tudub öösiti kaisus. Koju tulles joostakse kiiresti tippides inimesele vastu (Lunal on kõige preililikum kõnnak, mida vabatahtlik kunagi näinud on) ja söögiajal nurutakse endale paremaid palakesi. Diivanil pikutades on mõnus küljesoojendaja olemas ning kindel on see, et tudutakse kõht püsti- pisikesed käpakesed taeva poole. Luna on inimestest lausa niivõrd vaimustuses, et kui ta hoiuperet näeb, hakkavad tal rõõmust käpad sõtkuma.

Luna on suur kaisumõmmi, kelle areng Turvakodus on olnud imeline. Sellele on kindlasti kaasa aidanud ka Preili Kass, kes hoiukodus elab. Luna armastab Preili Kassi väga- talle meeldib, et tal on kambajõmm, kellega mängida, kellelt krutskeid kopeerida ja kelle abiga inimest usaldada. Kahjuks aga Preili Kass ise ei armasta teiste kiisude seltskonda ning kuigi Luna on jätnud oma käpajäljed vabatahtliku südamesse, ei saa Luna enam kaua hoiukodus olla. Kiisutirts on aga niivõrd julgeks saanud, et nüüd otsibki kiisutirts omale samasugust päriskodu. Kodu, kus oleks ees ootamas veel mõni nurrumootor, kellega inimest usaldada ning armas ja hooliv pererahvas, kes mõistab Luna rasket minevikku ning soovib kiisutirtsule kinkida oma südame, oma kodu ja oma maailma.

Kirjuta erakordsele Luna-Lotale info@kassideturvakodu.ee.