Pood
0

Kasside Turvakodu

JAANIKA

Sugu:
Vanus:
Asukoht:

Jaanika tervitab uuest kodust!

04.01.2016

No mida ma oskan öelda…
Ta lubab meil enda juures elada. Ma loodan, et veel mõnda aega, sest ta ei oska siiani külmkapi ust lahti teha.
Igatahes kord on meil majas. Ega me ei ole alati kõige sõnakuulekamad, seda võib järeldada ka paljudest armidest, haavadest ja kriimudest meie jäsemetel. Vähe sellest, me hakkame isegi vahel vastu, võitleme oma koha pärast diivanil. Vahel on Jaanika nii lahke, ja lubab meil endaga koos diivanil näiteks snuukerit või jalgpalli vaadata. Siis me võime talle ka pai teha. Aga ainult teatud (või hoopis meile teadmata) hulga paisid, kui paljuks läheb, siis välguvad hambad.
Kui Jaanikal on hea tuju, mida juhtub äärmiselt harva, siis ta nurrub, nurub pai, on paaril korral isegi sülle tulnud. Siis on ta peaaegu nagu päris kass.
Kõige olulisem asi kassi elus on loomulikult söök. Krõbinad – need pole huvitavad. Pehmet toitu, pasteeti, hakkliha võiks Jaanika süüa kogu aeg ja piiramatus koguses. Kuna see kogus tavaliselt on ikkagi meie poolt piiratud, siis võib see Jaanikat väga pahandada, järgneb jälle karistus. Joob Jaanika ainult kraanist nirisevat vett.
Mänguasjadest Jaanika huvitatud pole, kohe üldse mitte. Kui just toalilledelt mõni kuivanud leht maha langeb, siis sellega võiks ju veidi mängida.  Palju huvitavam on, kui keegi teki all oma varvast juhtub liigutama, siis on vaja see otsekohe maha murda.
Jaanika on väga julge, ei karda ta tolmuimejat ega naabri remondiaegset puurimist.
Aga õue tahaks. Väga tahaks. Võib-olla ta sellepärast karistabki meid, et me tema suurimat soovi ei täida?
Igatahes, see on väga hea, et Jaanikal on ainult kaks vanainimest teenijateks, lapsi siia küll vaja pole, …või tegelikult…noor õrn ihu oleks hamba all huvitav kogemus…
Et siis metamorfoos. Haldjakassist saab tihtipeale põrgukoer.
Tegelikult on Jaanikal lihtsalt halb iseloom.  Mis seal ikka teha, halva iseloomuga kassi on kindlasti kergem taluda kui halva iseloomuga inimest. Nii et meil on vedanud. Ja ma loodan väga, et ta lubab meil edaspidi ka enda juures elada, sest tegelikult ta meeldib meile ikka väga.

Jaanika Turvakodus