Pood
0

Kasside Turvakodu

LOORA – 01.12.2014

Sugu: Emane
Vanus: Üle 1-aastane
Asukoht: Turvakodus

UUES KODUS!

Kuidas saavad Turvakodusse sattunud kassid endale nimed? Ise nad seda meile öelda ju ei oska. Tavaliselt on asi nii, et nimevalik võtab veidi aega. Kass tuuakse, transpordikastis, ja kiisut vastu võtvale vabatahtlikule vaatab otsa ehmunud ja kurb nägu. Kõik Turvakodusse sattunud kassid on leitud – kuskilt, toodud – kuskilt, ja nime neil endaga kaasas ei ole.
Algul, sealsamas transpordikastis, on see mureliku ilmega kössitav loom kõikide vaatajate jaoks lihtsalt üks järjekordne tundmatu elusolend, kes on just sel hetkel saanud võimaluse kujundada endale meie ja teie abiga uus, parem saatus ja leida uus, parem elu.

Loora sai nime põhimõtte järgi, et ilusale pehmele kassile tuleb panna ikka üks ilus pehme nimi. Sest selline Loora on – pehme, habras ja õrnake, pastelse kasuka ja graatsilise kõnnakuga. Ta on pisemat kasvu ja haprama kehaehitusega kui teised praegu Turvakodus kodu ootavad emased kassid ja üsna algul sai selgeks, et see tabamatu kassipoja-armsus ja noore looma kartmatu pealehakkamine on temas veel täiesti ehedal kujul alles. Loora ei karda inimest, ei karda inimese käsi, jalgu ega tegemisi. Paljud tänavalt tulnud kassid seda kahjuks siiski teevad – ja kindlasti õigusega. Suurte inimeste kiire ja karm maailm on nii väikeste loomade jaoks tihti väga ohtlik ja hirmutav. Kuid Loora hakkas kohe ringi uudistama ja nädala jooksul selgus, et selle looma näol on tegemist ühe väikse armsa kallistamissõltlasega, kes sibab meelsasti inimestel sabas, tuleb meelsasti inimestele sülle ja laseb end meelsasti paitada ja kammida. Ja mängib! Kui inimesel Looraga aega mängida ei ole, otsib Loora kuskilt nurgast endale ise mänguasja – selleks kõlbab kasvõi vana kuivanud kastanimuna, mida saab mööda põrandat tasakesi käpaga ringi veeretada. Jah, Loora oskab endale ka ise tegevust leida ja end ka ise lõbustada, kuid siiski on näha, et tegelikult eelistaks ta mängida koos, mitte üksinda. Miks muidu veereb kastanimuna raudse järjekindlusega –  justnagu puht juhuslikult – ikka ja jälle inimese jalge ette? Miks muidu proovib Loora kaasa lüüa igas tegevuses, mida inimene Turvakodus teeb? Miks muidu proovib ta püüda igat pilku?
Loorale on inimest vaja. Või inimesi. Suuri, väikseid – vahet pole. Loora on nõus seltsima kõikidega. Tal lihtsalt ei oska teistmoodi. Talle on hingepõhjas vaja, et ta saaks kellegi enda omaks tunnistada, tema vastu kena olla ja ta oma kastanimuna mängu kutsuda. Täna, homme ja igavesti.
Loora on noor emane kass, kes leiti Kehtnast ja kes kasvatas üles koguni 13 poega. Tõsi, kõik polnud tema enda pojad, aga emaarmastust jagus tal ka hüljatult leitud väikestele kassibeebidele. Nüüdseks on kõik Loora hoole all üles kasvanud kassilapsed juba piisavalt suured ja oma kodudes. Aga Loora ikka ootab.

Loora on kiibitud, steriliseeritud ja vaktsineeritud ning toodi transpordikastis Turvakodusse 17.10.2014

Kontakt: info@kassideturvakodu.ee

 

Vaata ka Loora üheksat last ja kasulast, kes Turvakodu hoole alla jõudsid:

SörenMinnukas ja Milli

Mjäu, Pai ja Tiiger

Robi, Ivy ja Batman