Pood
0

Kasside Turvakodu

TÄPI – 17.12.2014

Sugu: Emane
Vanus: Alla 1-aastane
Asukoht: Hoiukodus

UUES KODUS!

Elab üks kassitüdruk nimega Täpi. Muidu valge, aga pea peal on väike hall täpp, saba on lahedalt viiruline ja selja pealgi veidi halli. Sündis ta soojadel suvekuudel. Koos vendade ja õdedega elas ta ühe kortermaja lähedal kuuris. Natukene keegi tõi süüa ka, aga muidu pidi emaga koos täitsa ise hakkama saama. 

Siis aga ühel päeval püüdsid ühed toredad inimesed Täpi kinni ning otsustasid talle pakkuda kodusoojust. Alguses oli Täpi üsna ehmatanud. Oli ta juba pisut suurem kassilaps ka ja ema juba veidi õpetanud, kuidas enda eest seista. Kindas käe hammustamine küll kinnipüüdmisest ei päästnud, aga näitas kindlasti kohe ära, et jamada ei maksa ja eluvaimu sees ikka tublisti. 

Täpi väga ennast näidata esialgu ei julgenud. Ainult redutas peidus ja kui juhtumisi sattuski peale see suur volkam, kes süüa toomas käis, siis kiisupreili oskas suhistada tolle kahejalgse peale ikka päris ägedalt.

Kuigi öösiti Täpi istus akna peal ja nuttis haleda häälega ning käis vargsi mööda nurgataguseid, oli too kahejalgne visa ja käis ikka istumas ja juttu rääkimas. Kui väike kiisu julgemaks sai, siis hakkasid Täpile seltsi pakkuma mänguasjad. Tasapisi, endale märkamatult, hakkas väike kassike ennast tundma üha julgemalt ja argusest üha enam oli ennast näitamas mängulust ja uudishimu. Ka aknalaual nutmine jäi ära. Lõpuks lasti teistessegi tubadesse ja Täpist sai üks õige ehtne toakiisu.

Nüüd on Täpi väga sõbralik, ronib kaissu, nühib mööda jalgu ja käib mööda tuba järel. Vahel lihtsalt tuleb juurde ja näugub ning otsib tähelepanu. Samas teisalt on ta ikka väga aktiivne ja mürab uskumatult palju. Ja näiteks on tal üks väike naljakas rutiin – päris tihti jookseb kassitüdruk vannituppa ja hüppab vanni. Teinekord käsi pesema minnes vaatab sealt vastu. Ühe korra ei suutnud hoiukodu kiusatusele vastu panna ja lasi vanni poolest saati vett täis. Palju aega ei kulunud, kui plärtsatuse järel üks märg kass koridori peal käppasid raputas ja veidi ehmunud oli. Suurt midagi ta sellest muidugi ei arvanud, paari tunni pärast oli jälle vahepeal tühjaks lastud vannis tagasi.

Igatahes on Täpist saanud julge kass. Iga kord koju tulles on vastus, nühib tähelepanu ja pai otsides. Pole jälgegi sellest, et kass kunagi õues oleks elanud või inimesi kardaks. Külaliste peale ka väga ei ehmu ja peale esimest ehmatust on uudistamas. Selle tekstigi kirjutamise ajal käis väike kiisu uudistamas ja käpaga arvutit katsumas ning nüüd jookseb müdinal mänguhiirega mööda põrandat võidu.

Kassitüdruk on vaktsineeritud, saanud parasiiditõrje ning kiibitud. Täpi asub Tallinnas ning ootab teie kirju info@kassideturvakodu.ee.