Pood
0

Kasside Turvakodu

AXEL – 17.11.2015

Sugu: Isane
Vanus: Üle 1-aastane
Asukoht: Turvakodus

UUES KODUS!

Axel on Turvakodu kõige kuldsemate silmadega poiss, kes sattus meie juurde ühest väikesest Tallinna lähistel asuvast külast. See sõbralik särasilm oli majade vahel juba mitmeid kuid sihitult ringi hulkunud, otsides süüa sealt kust sai ning püüdes ikka hoida inimeste lähedale. Sealses uuselamu rajoonis aga olid paljud elanikud sellise hulkuri suhtes pigem negatiivselt meelestatud – teda aeti igalt poolt ära, loobiti kividega…

Nii muutuski Axel pikapeale inimeste suhtes järjest ettevaatlikumaks. Vaid üks koht oli tema jaoks turvaline – peale pikki rännakuid viis kassikese rada teda ikka ja jälle tagasi ühte puukuuri, kus ta siis tasakesi puhkas ja ootas. Ootas, et keegi tuleks ja aitaks. Lõpuks abi tuli ning nii sattuski Axel ülemöödunud suvel jaanipäeva paiku Turvakodusse.

Algul oli Axel tõelises shokis – kössitas ja susises oma pesas. Liikumas nähti teda vaid siis, kui liivakastikoristaja juba lahkuma asumas oli. Sõbralikust särasilmast oli järele jäänud üks nukker vari, kelle usk inimestesse ning headusesse oli raske mineviku tõttu täielikult kadunud.

Ent nagu me teame, siis teeb aeg imesid. Nii ongi ajapikku meie Axel-poiss jälle leebunud ja mõistab nüüd, et enam ei ole vaja karta. Pesanurgast on ta juba ammu välja kolinud ning nüüd on ta juba esimeste seas külaliste juures uudistamas, kes tuli, mida teeb ja kuhu läheb.

Tema silmadest peegeldub nüüd vastu rahu ning mõistmine ning isegi suurem lärm ei aja Axelit enam ehmuma. Ja mõnikord – mõnikord lubab Axel oma roosale ninaotsale ka ühe õrna pai teha. Milline hämmastav areng!

Natuke tagasihoidlikkust on temas veel säilinud, aga küll seegi kaob, kui tuleb kodu – see päris esimene, kus armas Axel saaks end pehmele diivanile mõnusasti kerra keerata ning rahuolevalt nurruda, kuldsetest silmadest säramas vastu õnn ja tänu!

Kirjuta Axelile ning kingi meie kuldsilmale see kauaoodatud võimalus – info@kassideturvakodu.ee.

Axel on kiibitud, kastreeritud ning vaktsineeritud. Ta ootab oma uut võimalust Turvakodus alates 29.06.2014