Pood
0

Kasside Turvakodu

BETI – 03.09.2014

Sugu: Emane
Vanus: Alla 1-aastane
Asukoht: Hoiukodus
UUES KODUS!
Tere. Minu nimi on Beti. Ma olen veel üsna kassilaps – minu vanust ei saa mõõta veel aastates, vaid ikka veel kuudes. Olen habras ja kerge, ma hoian oma pead alati veidi viltu ning mul on suured, tumedad, tõsised silmad.

Needsamad veel nii noored, aga juba nii suured, tumedad ja tõsised silmad on tundnud juba päris palju valu. Ja võibolla seepärast tean mina, Beti – kass, kes hoiab pead alati veidi viltu – päris palju.
Ma tean, et kui selline veidi teistmoodi (või nagu sageli öeldakse – vigane) loom nagu mina endale kunagi selle PÄRIS OMA INIMESE leiab, on see väga suur asi. See oleks nii suur asi, et kui SINUST saaks minu Inimene, oleks igasugune lahusolek Sinust mulle tõenäoliselt väga raske. Sinul on ju Sinu töö, Sinu sõbrad, Sinu meelelahutused – minul ainult Sina. Ma loodan, et Sa õpetad mulle palju asju ja annad mulle aega mõista, mida Sa minult ootad, mida Sa minult nõuad. Usalda mind, usu minusse! See oleks minu jaoks väga tähtis. Ma olen ju veel nii noor, ma alles õpin. Ja kui ma ka teeksin üleannetusi või sa poleks teinekord minuga rahul, siis palun ära ole minu peale pikalt pahane – see teeks mulle haiget. Ära löö mind, ära pane mind kunagi karistuseks kuskile luku taha. Räägi minuga – mis siis, et ma ei saa aru Sinu sõnadest, ma mõistan Sinu häält. Räägi minuga, jutusta mulle oma päevast, kurda mulle kõik oma mured. Ole minu vastu kena. Tea, et kui oled minu vastu kena, ei unusta ma seda mitte iial. Hoolitse minu eest, kui mul seda vaja on, ära jäta mind maha – ka siis, kui ma kunagi päris vanaks saan. Ka Sina saad ju ükskord vanaks. Palun ole rasketel hetkedel minuga – ka sellel kõige viimasel, kõige raskemal hetkel. Ära ütle, et Sa ei suuda vaadata, et Sa ei suuda toeks olla. Ära lase mul üksinda minna. Minu jaoks on kõik, KÕIK siin maailmas kergem ja lihtsam, kui oled koos minuga.
Sest ma armastan Sind nii väga.

Beti on kaheksakuune emane kass, steriliseeritud, kiibitud, vaktsineeritud ja saanud parasiiditõrjed. Ja kes kaelakahjustuse tõttu hoiabki pead pisut viltu. Arstide sõnul on see tekkinud kas traumast või väiksena läbi põetud haigusest. Igapäevaselt valu see talle enam ei tee ja elu elamist ei sega. Aga paistab välja. Ja võibolla muudab ta teinekord veidi õnnetumaks kui tavalised, rõõmsad ja terved kassilapsed. Beti ootab Inimest, kes teab ka – seda, et elu lemmikloomata on alati küll märksa lihtsam ja palju kohustustevabam, aga ka igavam, rõõmutum ja ikka ning alati palju tühjem.

Kontakt: info@kassideturvakodu.ee