Pood
0

Kasside Turvakodu

AADU – 24.09.2014

Sugu: Isane
Vanus: Üle 1-aastane
Asukoht: Turvakodus

UUES KODUS!

Seda ei tea meie öelda, kas Aadu pudenes poolunisena välja porgandikastist, pojengikorvist, kurgikuhilast või koduste suitsuvorstide vahelt. Teame ainult seda, et ühel päeval oli segaduses kassihärra keset Nõmme turgu. Vaatas jahmunult ringi ja hõõrus silmi. Ja kõrvu. Turg oli täis saginat, helisid ja lõhnu, millest mõned tuttavad (nagu kapsalõhn ja värske kala aroom), aga suurem osa ikka täiesti võõrad. Neid võõraid lõhnu ei osanudki Aadu endale nimetada, kuna ta ei teadnud, mis asjad neid lõhnu teevad. Inimesi oli turul ka rohkem kui Aadu terve varasema elu jooksul üldse kokku oli näinud. See ajas kassihärral pea pööritama ja ta tõmbus vaikselt ühe turuputka seina äärde ja jäi nukralt ootama. Selgitust, miks ta enam oma kodukülas ei ole. Seal, kus maad ei kata hallid kivid, vaid puhas lõhnav kruus ja liiv ja hein ja kõik see, mida viimase seest leida ja jahtida saab. Kuud möödusid, aga selgitust Aadu ei saanud. Vahepeal tuli isegi lumi maha ning see oli tõesti samasugune nagu maal, aga siiski see Aadut ei lohutanud. Külm ja nälg olid saanud tema tüütuteks kaaslasteks.

Turumüüjad mõnikord poetasid talle ikka mõne palakese, aga suurema osa ajast kõht korises ja igahommikusest soojast piimast võis ta nüüd ainult unesid näha. Mõnikord kui külm eriti tugevasti näpistas, tuletas Aadu meelde suvehommikuid. Selliseid, kui peremehe või perenaisega sai läbi kastemärja heina hommikuti koos teeotsal posti järel käidud. Ja pärast läks kumbki omi asju ajama. Ning meenutas heldinult ka õhtuid, mil sai pererahva süles nurrudes raadiot kuulatud, telerit vaadatud või lihtsalt jutuajamisi jälgitud.

Just nõnda me Aadu Nõmme turult leidsimegi – poolkülmunult ja kõvasti kinni pigistatud silmadega, et karmi tegelikkust natukenegi kaugemal hoida.

Nüüd on Aadu taastunud ja ootab uuesti kodu. See kassihärra ootab rahuliku loomuga ja soojade paikätega inimest, kellele sülle ja südamesse pugeda. Ning kes samuti mõnikord armastaks rääkida lugusid möödunud aegadest. Sellest, kui rohi oli rohelisem, maailm selgem, aeg voolavam, lapsed heade kommetega, kõigi toidulaud ökoloogiliselt puhas ning abikaasa valiti terveks eluks.

Aadu kiibitud, kastreeritud ning vaktsineeritud ja ootab oma uut pererahvast Turvakodus alates 06.03.2014

 

Kontakt: info@kassideturvakodu.ee