Pood
0

Kasside Turvakodu

KUKUŠKA – 08.09.2014

Sugu: Isane
Vanus: Üle 1-aastane
Asukoht: Turvakodus
UUES KODUS!
Kukuška on noor isane sõbralik kassipoiss. Leitud – nagu paljud Tallinna kassid ikka – Lasnamäe sügavustest.
Aga Kukuška pole sugugi mitte tavaline kivilinna hüljatud kassipoiss! Kaugel sellest! Sellel mustvalgel karvikul on talle väga iseloomulik NIMI ja nime taga ka selle saamisLUGU.
Kukuška tähendab vene keeles kägu. Kägu, nagu me kõik teame, on aga see lind, kes jaanilaupäeval ja pärast seda meie metsades kukkuma kukub. Ikka KU-KU ja KU-KU!
Vanarahvas ütleb, et kägu tuleb ikka hoolega kuulata, sest niimitu korda kägu kukub, niimitu õnnelikku aastat kuulajat ees ootab. Kas vanarahva juttu selle koha pealt uskuda või mitte, seda meie ei tea. Küll aga teame me seda, et Turvakodu Kukushka garanteerib oma uuele kodule palju õnnelikke aastaid kohe päris kindlasti :)!
Kuidas Kukuška endale siis sellise veidi teistsuguse nime sai?
Asi algas sellega, et kord leidsid tädikesed Lasnamäe vahelt kassikese. Armsa, sõbraliku ja silmnähtavalt alles hiljuti hüljatud noore looma. Toitsid teda trepikoja ees nädalat-paar, siis aga hakkas majarahvas pahandama ja tädid pöördusid Turvakodu poole. Turvakodu pakkus, et no kui loom on hädas, siis ikka proovime aidata! Ja palusime tädidel kassi loomakliinikusse vaktsineerima viia.
Mõeldud-tehtud! Tädid toppisid mustvalge karviku transpordikasti ja põrutasid temaga otsejoones lähimasse veterinaarkliinikusse. Tee peal selgus aga, et leitud kassil on kõnedefekt! Just nimelt – kassi kõnedefekt. Ehk siis kummaline komme näugumise asemel teinekord hoopis KU-KU teha. Ning nagu kõik kõnedefektid, hakkab ka see erutuse puhul süvenema. Transpordikasti pandud Kukuška erutus (ikkagi uus koht!) – ja defekt süvenes. Ning kass hakkaski transpordikastis kukkuma nagu kägu seenemestas. KU-KU!

Tädid jõudsid kukkuva transpordikastiga kliinikusse ja asetasid selle ooteruumis toolile. Ruum oli rahvast täis, oli peremehi koertega ja perenaisi kiisudega. Inimesed ajasid juttu, rääkisid oma loomadest, sumin kostus igast nurgast – nagu ootesaalides ikka. Siis aga mingi hetk sumin vaibus. Kõik hakkasid kuulatama.   KUKU, KUKU!
Ruum jäi haudvaikseks.
Siis olla ligi astunud jahmunud registraator ja ebalevalt pärinud, et: “Vabandage, ee…, kas Teil on siin mingi lind?! Mis lind see on? Meie kliinik tegelikult lindudega ei tegele…”
Kui selgus, et kastis kukub lihtsalt üks veidi üle-erutunud mustvalge kass, oli terve ooteruum naerust kõveras olnud.
Tõestisündinud lugu!

Nüüseks on Kukuška vaktsineeritud, kiibitud ja kastreeritud ning Turvakodusse saabus ta 22.03.14. Otsib kodu, kus õnne kukkuda 🙂