Pood
0

Kasside Turvakodu

KASUKAS KODUS 27.12.2014

Sugu: Cамка
Vanus: До 1 года
Asukoht: B временных домах

UUES KODUS!

Imeline ja soe, talviselt maagiline Kasukas

Kasukas oli üks kolmest vennast-õest, kelle esimesed elukuud möödusid lageda taeva all Muuga sadamas. Sooja tuppa, kus on piisavalt toitu ja hellust jõudsid nad septembris — segaduses ja hirmul. Viimased kuud nende elus on olnud pöördelised ja seda kõige positiivsemas mõttes.

Kasuka lugu näitab meile, et kõigile kassidele ei saa läheneda ühtmoodi. Kasukas on meie hoiukodus ühe eriti osava «kassitaltsutaja» juures, kellel on hulgaliselt kogemusi metsikumate kassidega. Möödus aega, kuid ükski lähenemiskatse ega tavaline taltsutamisnipp ei paistnud toimivat. Kasukas küll veidi mängis, mis aga tähendas veerand tundi vehkimist mänguasjaga selleks, et ta väikest huvi ilmutaks. Mida teha ühe väikse kassihingega, kes iga lähenemiskatse peale lukustub ja hirmub ning miski ei muutu paremuse poole juba kuid? Viimases hädas otsustasime teise kassiga läheneda — uudishimuliku, sõbraliku ja rahuliku kassiga, kes pigem tavaliselt «uustulnukatele» veidi pealetükkivalt mõjub. Edasine sündmuste käik võttis meid kukalt kratsima — toetudes eelnevatele kogemustele arvasime, et teine kass ajab Kasuka oma kirjutuslauaalusest kindlusest välja, et tuleb natuke sisinat ja paanikat Kasuka poolt, kuid küll ta lõpuks harjub. Tegelikkus oli sellest kaugel.

Nii kui teine kass tuppa astus jooksis Kasukas lauaalt välja ja otsesammul teise kassile vastu, nagu ammu oodatud sõbrale — viimane muidugi sai sellest šoki, sest ka tema ei osanud oodata, et võõras kass talle rõõmuga sülle jookseb. Ja nii tuligi välja, et Kasukas on tegelikult meeletu nurrumasin ja jumaldab lähedust — alates hetkest, kui teine kass tuppa tuleb kuni lahkumishetkeni töötab Kasuka nurrumootor täisvõimsusel. Ja nii, koos teise kassiga ja teise kassi eeskujul, on ta õppinud ka vaikselt inimest armastama. Enam ei jookse ta koheselt ära, kui keegi temast ukse avas möödub ning laseb ennast ka silitada pea igalt poolt ja isegi naudib seda, eriti pisut unisena — siis ta keerab kõhu taeva poole ja nurrub daamilikult. Õhtuti ronitakse diivanile jalgade kõrvale magama, ning vaid veidi on puudu hetkest, kus ta ise süles hakkab käima (kuigi saladuskatte all võime avaldada, et ta on meelitamise peale ka sülle roninud).

Pehme ja võrratu, umbes 8-9 kuune, kohev Kasukas otsib kodu, kus teda juba ootab vähemalt üks sõbralik kass või kus ollakse valmis temaga igapäevaselt tundide kaupa tegelema, sest üksindus ei sobi talle üldse. Kasukas on kiibitud, vaktsineeritud ja steriliseeritud. Kui talve tulek ja üksindus mõjub ka Sulle raskelt ning Sa tunned, et puudu on just üks ilus, hell ja korralik Kasukas, siis kirjuta meile info@kassideturvakodu.ee

 

Vaata ka Kasuka õde ja venda:

õde Põlvik

vend Pintsak